Elkezdődött a Gyerekmosoly program

( Szavazat)155 megjelenítés
Farkas Barna már a negyedik helyszínen végzett a festéssel
Már javában festi a Gyerekmosoly 2010 programban nyertes napközi otthonok, illetve óvodák falát Farkas Barna csíkszeredai reklámgrafikus. A művész díjmentesen vállalta, hogy a Micimackó vagy A dzsungel könyve című rajzfilm egyik jelenetét felfesti napközik falára, amihez Hargita Megye Tanácsa biztosítja a szükséges eszközöket. A megyei önkormányzat Gyerekmosoly 2010 című pályázatára 45 napközi jelentkezett.

Június 30-án, szerdán a negyedik helyszínen, a csíkszeredai Micimackó napközi otthonban dolgozott Farkas Barna. Munkáját megtekintették a sajtó képviselői és Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke. Szente Ibolya igazgató üdvözölte a jelenlévőket, megköszönve a megyei önkormányzat támogatását. Elmondta, hogy az illusztrációnak nagy hatása lehet a gyerekekre, mivel a művész munkájából rengeteg szeretet sugárzik.
„Sokszor nem hisszük, hogy kis pénzből is lehet nagy dolgot véghezvinni, és lám, mégis sikerül” – ekként méltatta Borboly Csaba tanácselnök Farkas Barna munkáját, elmondva, hogy a művész egész nyarát erre a programra áldozza, hisz egy óvoda kifestése egy napot vesz igénybe, és összesen 49 helyszínen fest majd, a kórházak gyerekosztályait is beleszámolva. A megyei önkormányzat elnöke nagyra értékeli az alulról jövő kezdeményezést, mint mondta, bármilyen ötlettel ezentúl is bátran fordulhatnak Hargita Megye Tanácsához, mert amennyire csak tehetik, támogatják.
Farkas Barna elmesélte, miként jutott oda, hogy a nyári szünidőben kifessen 45 Hargita megyei napközit és négy kórházi gyerekosztályt: egy óvónő megkérte, hogy rajzfilmfigurákkal illusztrálja az óvoda falát, és akkor támadt az ötlete, hogy folytatni kellene. Több napközit is felkeresett, ám nem tudtak számára festéket biztosítani, és ezután kereste meg a megyei tanácsot.
A Gyerekmosoly 2010 program koordinátora Szebeni Erika, a megyei tanács munkatársa, aki ismertette a pályázatot. A május 15-i határidőig 45 napközi jelentkezett. Mivel a programot 50 intézmény számára hirdették meg, Farkas Barna a megye négy városi kórháza gyerekosztályának egy-egy falát is illusztrálja – így a csíkszeredai, maroshévízi, székelykeresztúri és székelyudvarhelyi osztályét. A pályázatban nem kértek önrészt, ezért a napköziknek nem kerül költségbe a festés. A pályázat főleg a vidéki, rossz állapotban lévő óvodákat és napközi otthonokat célozta, és zömében ezek is jelentkeztek. A csíkszeredai Micimackó napközi otthon előtt a reklámgrafikus Szentegyházán két intézményben, Csíkszentmártonban pedig a Korai Fejlesztési Központban festett.
Csíkszereda, 2010. június 30.  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774