Elkezdődött a Gyerekmosoly idei programja

( Szavazat)37 megjelenítés
Elsőként a csíkszeredai Cimbora napközi otthon falaira festenek mesefigurákat
A csíkszeredai Cimbora napközi otthonban, június 14-én kezdődött az idei Gyerekmosoly program, amelyet Hargita Megye Tanácsa Családprogramjának keretében szerveztek meg. Ennek alkalmával a helyszínen sajtótájékoztatót tartott Sófalvi László, a megyei tanács alelnöke Farkas Barna reklámgrafikussal és Székedy Judittal, a napközi igazgatójával együtt.
 
Az alelnök ismertette a programot, elmondva, hogy 2011-ben 37 óvoda pályázatát bírálták el kedvezően, továbbá a csíkszentmártoni Korai Fejlesztési Központét és a székelykeresztúri kórház gyerekosztályáét. A megyei tanács tavaly Farkas Barna kezdeményezését karolta fel, aki vállalta, hogy a Micimackó vagy A dzsungel könyve figuráit festi óvodák falára, ehhez a megyei tanács a szükséges eszközöket biztosította. Idén Farkas Barna kérésre bármilyen mesefigura ábrázolását elvállalja; a Cimbora napközi öltözője falán a négy évszakot jeleníti meg.
Székedy Judit elmondta, hogy a gyerekek óhajai alapján döntötték el, milyen rajz kerüljön a falra. Az igazgató szerint a megyei tanács programja nagyon fontos, hiszen hozzájárul ahhoz, hogy minél otthonosabb, ízlésesebb környezetben nevelhessék a gyerekeket. Farkas Barna, aki épp végzett az első évszak ábrázolásával, arról számolt be, hogy négy órát vett igénybe az eddigi munka. A sajtótájékoztató idejére már elkészült a többi évszak vázlata is.
Hargita Megye Tanácsa 2010-ben indította el a családeszmény, a családban való gondolkodás terjesztését célzó Családprogramját, melynek kiemelt célja a nagycsaládok népszerűsítése Hargita megyében, a székelyföldi társadalom elöregedésének megállítása, valamint a családok és gyermekek életszínvonalának növelését segítő környezet kialakítása. Ennek keretében szervezték meg a Gyerekmosoly alprogramot, amelynek során Farkas Barna csíkszeredai reklámgrafikus mesefigurákat fest Hargita megyei óvodák, illetve kórházak falára.
– A tavalyi visszajelzések szerint igény van idén is effajta munkálatra, hisz minden óvodában, ahol mesefigurák díszítik a falakat, másabb a hangulat – nyilatkozta korábban, az idei program meghirdetésekor Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki azt is elmondta, hogy a pályázati felhívásban megfogalmazott célkitűzés a nevelés-oktatás színvonalbeli különbségeinek csökkentése, és a pályázat elbírálásakor előnyben részesítették azokat az óvodákat, amelyek állapota leromlott.
A megyei tanács ezúttal is biztosítja a festéshez szükséges eszközöket Farkas Barnának. A pályázatban nem kérnek önrészt, tehát a nyertes intézményeknek nem jelent költséget a festés.
Csíkszereda, 2011. június 14.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774