Elkészült Hargita megye regionális katasztrófamegelőzési terve

( Szavazat)37 megjelenítés
Athénban szervezték meg november 8-án a CivPro projekt zárókonferenciáját, amelyen részt vett az összes partner. Hargita megyét a projektben egyedüli romániai partnerként részt vevő Hargita Megye Tanácsa részéről Borboly Csaba elnök és Dobos István projektfelelős képviselték. 
 A CivPro projekt előírásai szerint mindegyik partner a projektzáró eseményig ki kellett, hogy dolgozza az általa képviselt térség katasztrófamegelőzési tervét. Hargita megye katasztrófavédelmi stratégiáját Hargita Megye Tanácsa készítette el az Olt Sürgősségi Esetek Felügyelőséggel együttműködésben, és Borboly Csaba megyeitanács-elnök személyesen adta át Görögország közrendészeti és polgárvédelmi miniszterének, Nikolaosz Dendiasznak.
– A CivPro projekt lebonyolítása révén immár katasztrófa- és polgárvédelmi stratégiával is rendelkezünk, amely illeszkedik Hargita Megye Tanácsának a lakosság biztonságát célzó törekvéseivel. Korábban az Új felszerelések a sürgősségi ellátás korszerűsítésére nevű, a Regionális Operatív Program 2007–2013 3. tengelyére benyújtott projektünkkel sikerült katasztrófahelyzetben bevethető jól felszerelt mentőautókat és egyéb járműveket, eszközöket beszereznünk. Mostantól ezeket az eszközöket egy jól kidolgozott stratégia szerint tudjuk használni, hogy a lehető leghamarabb a lakosság segítségére legyenek – mondta Borboly Csaba az athéni projektzárón.
Egy regionális katasztrófamegelőzési stratégia kidolgozására Hargita Megye Tanácsa az Európai Unió INTERREG IVC programjában kiírt CivPro nemzetközi projektben pályázott sikeresen, amelynek fő célja a polgárvédelem és a katasztrófamegelőzés hatékonyságának növelése.
 
Athén, 2012. november 8.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774