Elkészült a csíkszentmártoni Korai Fejlesztő Központ szennyvízcsatorna-hálózata

( Szavazat)39 megjelenítés
Rácsatlakoztatták a Hargita Megye Tanácsa által működtetett csíkszentmártoni székhelyű Korai Fejlesztő Központot a település szennyvízcsatorna-hálózatára. Az elkészült munkálatot Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Demeter Ferenc, a megyei tanácshoz tartozó Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház – mely intézmény része a Korai Fejlesztő Központ – vezetője vette át november 16-án Gergely András helyi polgármester jelenlétében.

 

A csíkszentmártoni szennyvízcsatorna-hálózatra való rákapcsolódást megelőzően az udvarán található szennyvíz gödörbe jutott az intézmény szennyvize, ide került a kezeléseknél használt fürdőmedence jelentős mennyiségű vize is. Ezért vált fontossá, hogy, kihasználva a lehetőséget, a település hálózatára csatlakoztassák a Korai Fejlesztő Központot és annak épületében működő leányanyaotthont, illetve óvodát. A 120 méter hosszúságú összekötő csatorna 10.000 lej értékben valósult meg. Gergely András polgármester szerint Csíkszentmárton szennyvízcsatorna-hálózata 70 százalékban ki van építve, így a település legsűrűbben lakott részein lehetősége van a lakosságnak az ehhez való csatlakozásra, mely lehetőséggel egyre többen élnek.

„Bár még csak idén kezdte el tevékenységét a központ, nagy igény mutatkozik az itt folyó munkára: pszichológus és gyógytornász szakemberek fogadják a fejlődési rendellenességgel rendelkező és/vagy sérült gyermekeket és szüleiket, hogy a diagnózis megállapítása után a szükséges segítséget tudják nyújtani számukra. Ezért tartom fontosnak, hogy lehetőségeinkhez mérten fejlesszük az intézményt. További terveink közt szerepel napelemek beszerzése és működtetése, valamint gázfűtés bevezetése is az épületbe” – mondta Borboly Csaba megyei tanácselnök az átvétel alkalmával. A tanácselnök átadta Demeter Ferenc igazgatónak a kék-arany színű megyezászlót is, hogy azt tűzzék ki az intézmény homlokzatára.

Demeter Ferenc kórházigazgató beszámolt a központ működéséről, és elmondta, fokozatosan növelik az itt zajló tevékenységek mennyiségét a finanszírozási lehetőségek és a megfelelő szakemberek függvényében, akikből hiány van jelenleg országszinten is.

 

 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774