Elismerő oklevél Hargita Megye Tanácsának

( Szavazat)28 megjelenítés
Megnyitotta kapuit A Mikó-vár története című állandó kiállítás
Május 18-án, pénteken nyitották meg ünnepélyesen a Csíki Székely Múzeum udvarán A Mikó-vár története című állandó kiállítást, ahol az ünnepi beszédeket követően díjazták a megvalósítás kiemelt támogatóit. 
 „Mi, az Csík-székben, Szeredában lévő Mikó-vár urai adjuk értesítésre mindenkinek, kiknek illik, hogy az Hargita Megye Tanácsa ki nekünk az mostani ügyünkben igen hasznos szolgálatokat tett, és igen dítséretessen viseltette magát, irántunk való jóindulatát annyira bizonyította, hogy örömmel szemléltük munkálkodását, és hogy őt kitűntessük, hálánk és köszönetünk felől biztosítjuk” – olvasható azon a díszes oklevelen, amelyet Gyarmati Zsolt, a Csíki Székely Múzeum igazgatója és Ráduly Róbert Kálmán polgármester nyújtott át május 18-án, pénteken A Mikó-vár története című állandó kiállítás ünnepélyes megnyitóján Csíkszeredában. Az emléklapot Zonda Erika, a megyei tanács Programok és Vidékfejlesztési Igazgatóságának vezetője vette át, a múzeum ily módon fejezte ki köszönetét a megyei tanácsnak, amely a díjakat biztosította A Mikó-vár története című, Hargita megyei iskoláknak meghirdetett vetélkedőhöz: minden részt vevő tanintézet első három csapata ajándékcsomagban, ingyenes utazásban, valamint ingyenes belépőben részesül a Csíki Székely Múzeum állandó kiállítására, továbbá a részt vevő csapatok számára (50 személyig) ingyenes az utazás a kiállítás helyszínére.
A Mikó-vár udvarán tartott megnyitón részt vett és beszédet mondott Gyarmati Zsolt múzeumigazgató és Ráduly Róbert Kálmán polgármester mellett Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke, dr. Zsigmond Barna Pál, Magyarország csíkszeredai főkonzulja, dr. Csorba László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, valamint Kaján Imre, a Zele Megyei Múzeum igazgatója, jelen kiállítás rendezője is.
 
Lezajlott az első vetélkedő
Elsőként a maroshévízi Kemény János Gimnázium tanulóiból álló csapatok méretkeztek meg május 19-én, szombaton a Hargita Megye Tanácsa, a Csíki Székely Múzeum, valamint a Hargita Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrás Központ által közösen meghirdetett vetélkedőn. A diákok a vetélkedő után megtekintették a várban folytatott régészeti és restaurálási munkálatok során feltárt emlékek digitális technika segítségével bemutatott humoros történetét, valamint a múzeum fegyverkiállítását. Ezt követően Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Gyarmati Zsolt múzeumigazgató adta át a díjakat a nyertes csapatoknak, illetve jutalmazták az őket felkészítő tanárok munkáját is. A díjátadás alatt a megyei tanács elnöke további jó tanulást kívánt a gyerekeknek, és további támogatást ígért a megyei tanács részéről.
A vetélkedősorozat folytatódik, a szervezők továbbra is várják a Hargita megyei általános iskolák tanulóinak jelentkezését.
 
Csíkszereda, 2012. május 19.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774