Elegendő víz mindenkinek Csíkdelnén

( Szavazat)35 megjelenítés
Kormánypénzből épült és a megyeszékhelyet ellátó vezetékből táplálkozó ivóvíz-szolgáltató rendszer látja el a csíkdelnei háztartásokat, amelyek a régi rendszer elavultsága miatt az utóbbi években rendszeresen nélkülözték az ivóvizet. 
A július 19-én, Borboly Csaba megyeitanács-elnök, Becze István, megyei tanácsos és Ferencz Csaba, csíkpálfalvi polgármester, illetve az érdeklődő helyiek jelenlétében átadott rendszer építését Hargita Megye Tanácsa javaslatára sikerült bejuttatni az 577/1997-es számú kormányhatározat alapján finanszírozott és 2009-2011 időszakban kivitelezendő munkálatok listájára.
A szalagvágás alkalmával a polgármester elmondta, hogy Csíkdelne az elavult ivóvíz-szolgáltató rendszer miatt az utóbbi években vízgondokkal küszködött, főleg a nyári hónapokban mikor gyakran előfordult hogy a falu egyik részében volt vízellátás míg a másikban nem.
– Az új, kiegészítő rendszernek köszönhetően ez a gond megoldódik, a nyári hónapokban a vízigényes munkálatok is könnyebben végezhetőek lesznek – mondta a polgármester – hozzátéve, hogy a víz a delneiek számára a vendégfogadást, vendéglátást is megkönnyíti.
Hargita Megye Tanácsa részéről Borboly Csaba megyeitanács-elnök számolt be a résztvevőknek a beruházás célszerűségéről. Elmondása szerint a város közelsége nem mentesít a problémáktól, ezért míg lehetőség van rá úgy építsük Székelyföldet, hogy itt megmaradhassunk. Ennek érdekében a lakosok egyrészt el kell viseljék a folyamatos turkálást, ásást, másrészt el kell mondják óhajaikat, amelyeket az illetékesek apránként megoldanak, hogy majd, amikor összességében vesszük szemügyre, a sok morzsányi megvalósítás nagy egésszé álljon össze. Borboly Csaba méltányolta azt az összhangot, amellyel az elmúlt években a helyi és megyei tanács tett a haladásért a körülményektől függetlenül, olyan problémák megoldásában, amelyekre a kis településeknek önerőből nem lett volna lehetőségük.
Ennek következtében a munkálatokra a megyei tanács az 577/1997-es kormányrendelet révén kiutalt pénzből Hargita Megye Tanácsa 487 570 lejt irányított át, amelyből az elmúlt két évben sikerült is kiépíteni az egy 100 köbméteres tartályt, 7,4 kilométer vezetéket, négy darab utcai közkutat és 13 tűzoltócsapot, illetve egy fertőtlenítő egységet tartalmazó rendszert. A vizet a Csíkszeredát ellátó szépvízi fővezetékre való rácsatlakozás útján kapja a hálózat.
Csíkszereda, 2011. július 19.
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774