Elégedetten térhettek haza a termelők

( Szavazat)30 megjelenítés

Több székelyföldi termelő kínálta portékáját március 19-én Csíkszeredában, a Hagyományos Székely Termékek Havi Vásárán, mint első alkalommal, februárban. Ezúttal a megyeháza oszlopterében összesen negyvenöt gazda árult, és nemcsak Hargita, hanem Kovászna és Bákó megyéből is.

A Hargita Megye Tanácsa által szervezett piacra ellátogatott Borboly Csaba tanácselnök is, aki elégedetten nyugtázta, hogy dél körül már több mint fele elkelt az árunak, és a végére sokan minden portékájuktól megszabadultak. A kínálatban ezúttal is nagyrészt sertéshús- és gyümölcskészítmények, savanyúságok, tejtermékek, kerámiák szerepeltek.

– Látom, egyre nagyobb sikere van kezdeményezésünknek, a lakosság igényli a hagyományos, egészséges termékeket. Ez a vásár kiváló lehetőség a székelyföldi termelők számára, hogy szélesebb körben értékesítsék árujukat – nyilatkozta Borboly Csaba, hangsúlyozva annak fontosságát, hogy más megyéből is érkeztek eladók.

A megyei tanács minden hónap harmadik szombatján megszervezi a Hagyományos Székely Termékek Havi Vásárát a csíkszeredai megyeháza oszlopterében, ily módon szeretné segíteni a helyi termelőket az értékesítésben, ugyanakkor a vásárlók számára is megteremti a lehetőséget, hogy rendszeresen vásárolhassanak egészséges helyi termékeket. Sokan jelezték igényüket a vásárok gyakoribb megszervezésére, ugyanis egy helyen ritkán van lehetőségük beszerezni kedvenc székely termékeiket.

   
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774