Elbírálták a szarvasmarhatenyésztő-egyesületeknek kiírt pályázatokat

( Szavazat)33 megjelenítés
Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesülete a 2012. évben másodszor is pályázatot írt ki a megyében működő és hivatalosan bejegyzett szarvasmarhatenyésztő-egyesületek, lovas, szakmai és vadászegyesületek részére vissza nem térítendő támogatásra, amelyeknek a leadási határideje október 30-a volt. 
Az előzetes felmérések alapján a szarvasmarhatenyésztő-egyesületek számára legszükségesebb az eszközbeszerzés, éppen ezért ezeket a beruházásokat támogatta az egyesület. 95 ezer lej volt a keretösszeg azon egyesületek részére, amelyek a tehéntejet feldolgozott állapotban szeretnék értékesíteni, valamint azon tejbegyűjtő pontok felszerelésének támogatására, amelyeknél kulcsrakész állapotban van a tejbegyűjtő épület. A november 7-i pályázati elbíráláson a bizottság a Csíkborzsovai Szarvasmarha-tenyésztő Egyesület pályázatát bírálta el pozitívan, így az egyesület 94 732 lej vissza nem térítendő támogatásban részesül, amelyet eszközbeszerzésre fordíthat a tejbegyűjtő központ a tevékenységének javításához.
– Évek óta dolgozunk azon, hogy a szarvasmarha-tenyésztők minél előnyösebben értékesíthessék a tejet, éppen ezért támogattuk a keresztúri feldolgozóüzem visszavásárlását, a Székely Sajtkészítők Kézműves Egyesületének tevékenységét, hagyományos és helyi termékek vásárát szervezünk rendszeresen annak érdekében, hogy termelőink minél előnyösebben tudják értékesíteni előállított termékeiket. Ezt a cél szolgálja ez a pályázati rendszer is, amelynek már vannak előzményei, például tavaly a Csíkpálvi Szarvasmarha-tenyésztő Egyesület egy automata tejeladó gépet vásárolt a támogatásból, amely azóta is sikeresen hozzájárul az egyesület tejértékesítéséhez és a vásárlók finom, friss tejjel való kiszolgálásához. Reméljük, hogy ezzel a beruházással a csíkborzsovaiak is jobb áron értékesíthetik majd a tejet – mutatta be a támogatási rendszer célkitűzéseit Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.
 
Csíkszereda, 2012. november 12.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774