Elakadt a DJ 132 megyei út felújítása

( Szavazat)53 megjelenítés
Hargita Megye Tanácsa – a folytatás és sikeres befejezés érdekében – új kivitelező szerződtetésére kényszerül
A helyszínen, a DJ 132 megyei úton jelentette be Borboly Csaba megyeitanács-elnök a megyei út felújítására kötött kivitelezési szerződés felbontását május 31-én. 
 Az elmúlt fél évben a kivitelező cég gyakorlatilag nem végezte a leszerződött munkálatokat annak ellenére, hogy az időjárás megfelelő volt, továbbá feltételekhez is kötötte azok folytatását. A felújítási munkálatok leállása, és ebből következően a június 26-i kivitelezési határidő tarhatatlansága miatt, Hargita Megye Tanácsa a munkálatokkal megbízott Multipland vállalattal való szerződésbontásról döntött június 14-i hatállyal. Erről a megyei tanács május 23-án értesítette a kivitelező vállalatot, ám mindeddig nem kapott választ.
– Sikertörténetként indult az országos szinten első, uniós pénzből felújított megyei út projektje. Sajnos a válság és a kivitelező cég hozzáállása miatt olyan helyzetben vagyunk, hogy a célegyenesben, amikor még a teljes munkálatmennyiségnek mindössze 15 százaléka van hátra, a szerződés felbontására kényszerülünk. A szentegyházi emberek biztonságáért betömjük a gödröket, és a lehető leghamarabb új kivitelezőt keresünk, amely képes és hajlandó elvégezni a munkálatokat a finanszírozási határidőn belül – mondta Borboly Csaba, kihangsúlyozva, hogy a legzavaróbb tényező az, hogy adva van az uniós pénzből való építkezés lehetősége, de megfelelő hozzáállás híján nem tudunk élni vele.
A tanácselnök szerint a gondot az jelenti, hogy hátravan négy híd építése is, ezért gyorsan kell mozogni, hogy lehetséges legyen a szükséges pénzek lehívása. Mivel az unió csak elvégzett munkálat után fizet, így lehetséges volt a szerződésbontás, ezért döntött így a megyei döntéshozó testület. Hargita Megye Tanácsa vállalja ennek következményeit, mert így lehetséges menetközben a munkálatok folytatása, amelyet ez év végéig, legkésőbb jövő év elejéig be kell fejezni. Az új kivitelező keresésével párhuzamosan a megyei tanács az aszfaltrétegen már megjelent hibákat a nyári karbantartással megbízott vállalattal végezteti el a nyári karbantartásra elkülönített pénzből, amit majd a szerződés értelmében lekötött garanciális alapból levon a felújítási munkálatokat végző cégtől.
Jelenleg mintegy 8 millió lej értékű munkálat van hátra a DJ 132 megyei út teljes felújításához. Ez mintegy 4 kilométernyi aszfaltozást jelent, illetve hátravan még négy híd építése, valamint a közlekedésbiztonsági munkálatok, szalagkorlátok, útfestés elvégzése.
Az útfelújítás új kivitelezővel való folytatása legjobb esetben csak a nyár közepén esedékes, ezért elővigyázatosságból, hogy az uniós támogatás ne apadjon el, a megyei tanács a finanszírozási szerződés meghosszabbítását kérte a projekt lebonyolítását felügyelő Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztériumtól.
 
Csíkszereda, 2012. május 31.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774