Együttműködésről tárgyalt Bács-Kiskun és Hargita megye elnöke Csíkszeredában

( Szavazat)31 megjelenítés
A csíkszeredai megyeházán egyeztetett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke Bányai Gáborral, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökével és munkatársaival, akik május 8-án érkeztek Hargita megyébe négynapos látogatásra. A megbeszélés fő témája az egészségügyi szűrőprogram volt, amelyet ezúttal Farkaslakán végez, május 20–24. között, az immár hetedik alkalommal megyénkben tevékenykedő bács-kiskuni orvoscsoport. A már hagyományossá vált program célja, hogy felmérjék az elszigetelt települések lakóinak egészségi állapotát, és orvosi ellátásban részesüljenek azok, akiknél ez indokolt. 
 Szó esett még az EGTC (Európai Területi Társulás) kialakításáról is, amelynek találkozóját júliusban szervezik meg Hargita megyében, és részt vesznek a leendő EGTC-partnerek: a franciaországi Vienne, az olaszországi Padova, a dániai Midtyjlland és a romániai Fehér megye. Az együttműködési lehetőség az Európai Területi Társuláson keresztül minden partner megyének helyi, regionális, megyei és nemzetközi problémákra ad választ és megoldási lehetőséget. A társuláson keresztül a vidékfejlesztésre, helyi termékek népszerűsítésére, értékesítésére, a turizmus fellendítésére, fejlesztésére, az újrahasznosítható energiára, helyi forrásokkal való gazdálkodásra, a kisfalvak megmentésére, lakóinak helyben maradására és életszínvonalának emelésére, nem utolsósorban pedig a kulturális értékek népszerűsítésére fognak összpontosítani, mivel ezeken a területeken érdekeltek leginkább a partnerek.
A megyeelnökök a két hivatalban dolgozó szakemberek szakmai tapasztalatcseréjét is szeretnék előmozdítani azokon a szakterületeken, amelyek mindkét megyét érintik, és amelyekkel kapcsolatosan hasznos lenne a tudásátadás. Ilyen szakterület az európai uniós projektek menedzsmentje, a területfejlesztés, a turizmusfejlesztés és turisztikaicélpont-menedzsment kialakítása, a helyi termékek népszerűsítése és értékesítése helyi és nemzetközi szinten.
 
Csíkszereda, 2013. május 11.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774