Együttműködés energiatermelés és agroturizmus terén

( Szavazat)39 megjelenítés

Energiatermelésben és közösségi projektekben érdekelt olaszországi küldöttséggel egyeztettek február 28-án Hargita Megye Tanácsának képviselői. A Valle d’Aosta olaszországi testvérmegyéből érkezett delegációt Petres Sándor alelnök, Hajdu Gábor megyei tanácsos, Szép Róbert fejlesztési igazgató, Fülöp Otília megyei főépítész, Kiss Tímea Gabriella kabinetigazgató és Dósa Erika, a menedzsment igazgatóság vezetője fogadta.

 

Az olaszországiak egy 2009-ben megkötött testvérmegyei megállapodás értelmében utaztak Hargita megyébe, a kapcsolat célja a két régió közti együttműködés bővítése a regionális fejlesztés, gazdaságfejlesztés, energiatermelés és mezőgazdaság terén. A küldöttség tagjai ismertették egy, a törpe-vízierőművek építésében nagy tapasztalatokkal rendelkező cég tevékenységét, majd terepen is felmérték a Hargita megyei helyzetet.

A csíkmadarasi törpe vízierőmű tervezett helyszínén tett látogatás után a küldöttség csíkdánfalvi és csíkjenőfalvi gazdaságokat is meglátogatott, majd részt vett egy mintaistállók építését célul kitűző projekt megbeszélésén. A projekt célja, hogy Kolozs, Bakó és Prahova megyékkel partnerségben, Hargita megyében is építenének minta istállókat. Hargita Megye Tanácsának képviselői gyakorlati képzésről is egyeztettek a helyi gazdák számára. A legkevesebb hat hónapos gyakorlat során a Hargita megyei gazdák az észak-olaszországi gazdálkodásba nyernének betekintést elsajátítva a jó példákat a helyi termékek készítésétől, forgalmazásától és a mezőgazdaság és a turizmus összefonódásáról.

   
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774