Együttélés Hargita megyében

(0 Szavazat)32 megjelenítés

Jogaikról és kötelezettségeikről tájékoztatják az állampolgárokat

A román állampolgárok jogairól és kötelezettségeiről szól az a kiadvány, amelyet a csíkszeredai megyeházán mutattak be március 10-én, Együttélési kézikönyv – Állampolgári jogok és kötelezettségek címmel. A füzetet Hargita Megye Tanácsa adta ki a Hargita Népe Lapkiadó kivitelezésével, és Borboly Csaba ismertette. A megyei tanács elnöke szerint a kiadvány megjelentetését az utóbbi évek Hargita megyei történései indokolták, amikor is Csíkszentmártonban, Csíkszentkirályon, legutóbb pedig Recsenyéden szültek erőszakot a kezeletlen együttélési problémák.


– Azt tapasztaltam több településen, hogy az emberek félnek tanúskodni, bizonytalanok abban, hogyan, mikor forduljanak a hatóságokhoz problémáikkal – mondta Borboly Csaba. – Kiadványunk célja, a tájékoztatáson kívül, a megelőzés, mert az idejében kezelt konfliktusok megelőzhetik az erőszakot.

A tanácselnök hozzátette, hogy a kiadvány tartalmazza a hatóságok elérhetőségét, például hogy családon belüli erőszak esetén hova kell fordulni. Ezt a problémát Borboly Csaba külön hangsúlyozta, mivel a balánbányai Confidence központ (a családon belüli erőszak áldozatainak sürgősségi elhelyező központja, amelynek fenntartási költségeihez a megyei tanács is hozzájárul) szolgáltatásaira alig mutatkozik igény, pedig a családon belüli erőszak létező probléma, amellyel kapcsolatban részletesebben tájékoztat a kiadvány.

Az ötezer példányban kinyomtatott füzetet a megye polgármesteri hivatalaiban és más közintézményekben, valamint orvosi rendelőkben, üzletekben helyezik el, így bárki ingyen hozzáférhet. Ráadásul az interneten is elérhető, Hargita Megye Tanácsának honlapján, a www.hargitamegye.ro főoldalán (jobboldalt, lefelé görgetve;http://www.hargitamegye.ro/_user/browser/File/jogi_kiadvanys.pdf).

Csíkszereda, 2011. március 10.

 

  

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774