Egységes erővel a Hargita megyei turizmusért

(0 Szavazat)35 megjelenítés

Testhezállóbb turisztikai törvénytervezetet javasolnak a Hargita megyei szakemberek

Hargita megyei turizmussal foglalkozó szakemberek, panziótulajdonosok, vállalkozók és helyi közigazgatási képviselők gyűltek össze a turisztikai törvénytervezetet november 19-én a megyeházán.

 

A megbeszélésen Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kifejtette, ki kell, hogy használni a turisztikai törvénytervezet előzetes megvitatatásának, módosító javaslatok tételének a lehetőségét, hiszen nagyon fontos szabályozásról van szó, amely a jövőben jelentősen elősegítheti a stratégiailag fontos turisztikai ágazat működését. Ugyanakkor, ha ez nem a helyi szakemberek, a turisztikában érintettek igényeit tükrözi, akkor utólag nagyon nehéz lesz már korrigálni, és ezáltal sok nehézséget okozhatnak. A tanácselnök bemutatta a Hargita megyei turizmusfejlesztés terén elért aktuális eredményeket, megvalósításokat. Ismertette, hogy Hargita megye turizmusfejlesztési stratégiájának gyakorlatba ültetésével és a fejlesztési irányvonalak követésével a megyei tanács számos eredményt ért el. Így fejlesztési projekteket kezdeményezett és menedzsel, támogatta a turisztikai szereplők összefogását és koordinációs szerepet vállalt. Szorgalmazta a közösségi, turisztikai infrastruktúra fejlesztését, mint például népi fürdők és wellness központok kiépítését. A stratégia eredményeképpen azonosították Székelyföld turisztikai termékeit és turisztikai vásárokon vettek részt velük. Információs táblákat helyeztek el a pihenőhelyek, turistaösvények mentén és a virtuális elérhetőségek bővítésének területén is nagy lépések történtek.

Az aktuális turisztikai területeket érintő törvényi szabályozásokat Silviu Cobzaru, Hargita Megye Tanácsának munkatársa mutatta be, majd Kalamár Andor panziótulajdonos, a Tusnádfürdő Turisztikai Egyesület elnöke osztotta meg gyakorlati tapasztalatait, a felmerülő nehézségeket, észrevételeit, valamint a törvénykezés javítására, módosítására vonatkozó javaslatait. Ezután Horváth Alpár turisztikai szakember, egyetemi oktató előadása következett.

A résztvevők kötetlen beszélgetés keretében vitatták meg a felmerülő témákat, és javaslatok születtek a törvénytervezet módosítására, amelyek segítségével átláthatóbbá, vállalkozóbarátabbá válna a turisztikai törvénykezés. E javaslatokat Hargita Megye Tanácsának szakemberei hivatalos formában el fogják juttatni az illetékes szervekhez, azok megvitatása és életbe léptetése érdekében.  Az ülésen részt vett Antal István parlamenti képviselő is, aki tagja az illetékes képviselőházi bizottságnak, és vállalta a javaslatok fenntartását a parlamentben.

 

  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774