Egymillió euró pályázati önrészre

(0 Szavazat)30 megjelenítés

Egymillió euró értékű kormánytámogatást sikerült megszerezni a Borvizek útja projektben részt vevő hat Hargita megyei  település számára – derült ki Hargita Megye Tanácsának május 25-i soros ülésén.

Mint azt Borboly Csaba megyeitanács-elnök elöljáróban elmondta, az erre vonatkozó kormányhatározat-tervezetet már eljuttatták Bukarestbe, de a továbblépéshez szükség van a megyei tanács kétharmados döntésére.

– Óriási segítség ez az egymillió euró a településeknek, közöttük a két fürdővárosnak, Borszéknek és Tusnádfürdőnek, amelyek más nagy horderejű projektek révén is próbálnak erőre kapni, nem kis áldozat árán.  A projekt kezdetén a Vidékfejlesztési és Turisztikai Minisztérium rosszul előkészített dokumentációt adott le, ezért a településekre háruló önrész lassan elérte a harminc százalékot. A részt vevő települések, bár sok nehézséget okozott számukra a nagy önrész –  főleg a kis települések esetében –,  kifizették a részleteket. A megyei tanács is segítséget nyújtott az adók visszaosztásánál, így lassabban a tervezettnél, de volt haladás – mondta Borboly Csaba.

A döntéshozó testület egyöntetűen megszavazta azt a határozattervezetet, amely kimondja, hogy a kormányalapból mintegy 46 milliárd lej folyósításának köszönhetően a projektben részt vevő települések a projekt önrészére elkülönített pénzösszegeket egyébre költhetik.

További fontos tervezet volt a Hargita Megyei Szociális és Gyerekvédelmi Igazgatóság által nemrég megnyert 3,2 millió lej értékű pályázat 28 százalékos önrészének a felvállalása. A projekt során a Szent Anna Elhelyező Központ bentlakása helyett hét családi típusú ház épül a speciális odafigyelést igénylő gyerekek számára, illetve egy új rekuperációs központ is.

A testület egyhangúlag hagyta jóvá a június 3-án kezdődő II. Székelyföldi Napok rendezvénysorozat programtervezetét, illetve az idei megyedíjra javasolt személy kilétét is.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774