Egyeztetett az RMDSZ csíkszeredai és megyei tanácsi frakciója

( Szavazat)37 megjelenítés
Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzatának és Hargita Megye Tanácsának RMDSZ-frakciója egyeztetett január 18-án, kedden este. A találkozón közös projektekről tárgyaltak, többek között kerékpárutak létesítéséről, Csíksomlyó fejlesztéséről a Mária út kapcsán, valamint a hagyományos helyi termékek vásáráról.

 

Az egyik kiemelt téma a Hargita-hegység-projekt volt, amelyben Csíkszereda is érdekelt Hargitafürdő révén. Felvetődött a sípályák létesítésének, fejlesztésének szükségessége, ehhez viszont fel kell oldani az érintett vállalkozók és önkormányzatok érdekellentéteit, illetve tisztázni kell a tulajdonjogi kérdéseket. A kerékpárutak létesítésére vonatkozó pályázatok kapcsán elhangzott, hogy az összeegyeztethető a Mária út projekttel, az utóbbi ügyében pedig megfogalmazódott a rendszeres havi találkozó igénye a két frakció között. A hagyományos termékek számára üzlethelyiségre lenne szükség, hogy ne csak a már rendszeressé vált vásárokon lehessen hozzájutni a székely termékekhez – a város abban segíthetné a megyei tanácsot, hogy ingatlant biztosít a boltnak, és mellette, külföldi példa alapján, turisztikai tájékoztató iroda is működhetne. Ugyanakkor az is szóba jött, hogy a csíkszeredai piacon rendszeressé tegyék a hagyományos székely termékek árusítását.

Terítékre került a Kájoni János Megyei Könyvtár székhelygondja is, erre a város próbál megoldást találni. Elhangzott, hogy hosszú távon egy új épület felépítése lenne a megoldás. A két frakció tárgyalt egy egységes székelyföldi arculat kialakításáról is – a helységnévtáblák, jelzési rendszerek egységesítését szeretnék.

Az együttes frakcióülésen jelen voltak megyei és városi elöljárók. Borboly Csaba megyeitanács-elnök, a Csíki Területi RMDSZ vezetője és Xántus Attila, a csíkszeredai önkormányzat RMDSZ-frakciójának vezetője egyetértenek abban, hogy szükség van ezekre a találkozókra, mert a megyeszékhely és a megyei tanács közti együttműködéssel számos fontos fejlesztési elképzelés valósulhat meg a megye lakossága érdekében.

Csíkszereda, 2011. január 19.


  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774