Egészségügyi szűrőprogram Farkaslakán

( Szavazat)40 megjelenítés
Hetedik alkalommal érkezik megyénkbe május 20–24. között a magyarországi Bács-Kiskun megyei orvosok csoportja. A már hagyományossá vált egészségi állapotfelmérő program célja az elszigetelt települések lakosainak orvosi ellátásban való részesítése. Ezúttal Farkaslaka község lakóinak egészségi állapotát fogják felmérni.  
 A szűrőprogrammal kapcsolatos részletekről tartottak megbeszélést április 8-án, a csíkszeredai megyeházán, amelyen jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, dr. Szigeti László, Bács-Kiskun megyei főjegyző, dr. Mócza György főorvos, a GYEMSZI dél-alföldi régiójának igazgatóhelyettese, dr. Csutak Mária Magdolna megyei tanácsos, Egyed Árpád, Hargita megyei főjegyző, dr. Tarr Gyöngyi, Hargita Megyei Közegészségügy Igazgatója, dr. Pázmány Enikő, a Hargita megyei orvos kollégium elnöke, dr. Lukács Antal, a székelyudvarhelyi kórház igazgatója és Zonda Erika, Hargita Megye Tanácsa Programok és Alárendelt Intézmények Vezérigazgatóságának vezetője.
Borboly Csaba megköszönte Bányai Gábornak, a Bács-Kiskun megyei közgyűlés elnökének az évek során tanúsított pozitív hozzáállását, amelynek köszönhetően már csaknem ötezer beteget vizsgáltak meg szakorvosok 2007 óta Kobátfalván, Székelyvarságon, Oroszhegyen, Gyergyócsomafalván, Gyimesfelsőlokon, Oklándon, jelentősen hozzájárulva a települések egészségi állapotfeméréséhez, a betegségek megelőzéséhez.
Egyed Árpád köszöntötte a vendégeket, elmondta, kiváló kapcsolatrendszer működik a két megye között, amelynek egyik eredménye ez a szűrővizsgálat is, amelyre rendkívül nagy igény van a lakosság részéről, ezt igazolják a pozitív visszajelzések is.
Szigeti László elmondta, a Bács-Kiskun megyei önkormányzat támogatja az egészségügyi vizsgálatok elvégzését annak ellenére, hogy közigazgatási átszervezések következtében tavalytól már nem a megyei önkormányzat hatáskörébe tartozik a kórház. – Az évek során megbizonyosodtunk a program szükségességéről és kiváló eredményeiről, éppen ezért próbáljuk folyamatosan támogatni annak lebonyolítását. – ecsetelte a főjegyző.
Lukács Antal, a székelyudvarhelyi kórház igazgatójának elmondása szerint az általa irányított intézmény eddig is személyzetet és különféle felszereléseket bocsátott a magyarországiak rendelkezésére, idén is igyekeznek támogatni a tevékenységet.
Dr. Tarr Gyöngyi és dr. Pázmány Enikő az engedélyek, megfelelő dokumentációk összeállítására hívták fel a szakemberek figyelmét.
A Bács-Kiskun megyei 9 orvosból álló küldöttség dr.Mócza György vezetésével május 20–24. között végez egészségfelmérő vizsgálatokat Farkaslakán, a tervek szerint összesen 1500-2000 pácienst vizsgálnak meg.
 
Csíkszereda, 2013. április 8.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774