Egészséges, friss tej a csíkszeredaiaknak

( Szavazat)86 megjelenítés
Új tejautomatát adtak át a Tudor negyedben
 
Hargita Megye Tanácsa a Vidékfejlesztési Egyesületén keresztül írt ki pályázatot a Hargita megyei szarvasmarha-, juh-, kecsketenyésztő helyi egyesületek támogatására, amelyre sikerrel jelentkezett a Csíkpálvi Szarvasmarha-tenyésztő Egyesület egy automata tejeladó gép beszerzése céljából. A közel 40 ezer lej értékű beruházás 49 százalékát biztosította a Vidékfejlesztési Egyesület.
 
 
A Brunimat KS 650 Premium típusú tejeladó gépet december 27-én adták át használatra Csíkszeredában, a Tudor negyedi Amigo élelmiszerüzlet mellett, Borboly Csaba megyeitanács-elnök, Tánczos Barna vidékfejlesztési államtitkár, Birta Levente István, az egyesület elnöke, Ferencz Csaba, Csíkpálfalva polgármestere, illetve a közbirtokossági vezetők és tejtermelő gazdák jelenlétében. Borboly Csaba örömét fejezte ki, amiért a megyei tanácsnak sikerült olyan rendszert kidolgoznia, amellyel támogatni tudják a helyi kezdeményezéseket. Ezzel a rendszerrel a helyi munka gyümölcseit helyi emberek tudják learatni, a közösségben marad a tej értékesítéséből származó jövedelem. Cél, hogy az eddigi literenkénti 60 banis tejárat megduplázzák.
 
– Tavaly támogattuk a delnei tejcsarnok kialakítását, idén sikerült beszerezni a tejautomatát, jövőre sajtkészítő üzem beszerzését tervezzük. Célunk, hogy a termelés mellett a feldolgozás és az értékesítés minden lépése a helyi emberek kezébe kerüljön – fűzte hozzá a tanácselnök.
 
Tánczos Barna vidékfejlesztési államtitkár a beruházás két fontos hozadékát emelte ki: a gazdák jó áron tudják értékesíteni a megtermelt tejet, és a városi fogyasztók jó áron tudnak kiváló minőségű, helyben előállított terméket vásárolni a gazdasági hasznot „lefölező” közvetítők nélkül.
 
Birta Levente István megköszönte a megyei tanács támogatását, és reményét fejezte ki, hogy az összefogás és a kemény munka eredményeként lassan sikerül nyereségessé tenni a tejtermelést a településen.
 
Elhangzott, mennyire egészséges a minden minőségi követelménynek megfelelő, 4 fokra lehűtött friss tej a fogyasztók számára, így valóban az egész közösség profitál a beruházásból. A berendezést azonnal birtokukba vették a vásárlók, és lehetőség volt a friss tej megkóstolására is.
 
Csíkszereda, 2011. december 27.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774