Édesanyák hete Csíkszeredában

( Szavazat)87 megjelenítés
A csíkszeredai megyeházán tartották május 7-én, kedden délután a Csíki Anyák Egyesülete által szervezett Édesanyák hete című programsorozat megnyitóját. A rendezvényt Hargita Megye Tanácsa is támogatja, így Tiboldi Beáta, az egyesület elnöke, Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere és Zsigmond Barna Pál, Magyarország főkonzulja mellett jelen volt Borboly Csaba megyeelnök, valamint Zonda Erika, a megyei tanács programokért felelős vezérigazgatója is. 
 Borboly Csaba beszédében elmondta, hogy szeretné, ha minél több családbarát intézmény lenne, Hargita Megye Tanácsánál ennek kialakítására törekednek, és számítanak a Csíki Anyák Egyesületének tanácsaira, akárcsak a megyei kórház fejlesztésénél, amely esetében már korábban is jól együttműködtek. Zsigmond Barna Pál köszöntőjében kifejtette, hogy arra a kérdésre, mi az élet értelme, biztosan tudják a választ azok, akiknek gyerekük született. A főkonzul rámutatott: a társadalom alapja és a nemzet megmaradásának feltétele a család. Ráduly Róbert Kálmán polgármester szerint minden újabb gyerek új dimenziót nyit a szülők életében, és a család mentsvár. Zonda Erika vezérigazgató azt mondta, azokkal az anyákkal is foglalkozni kell, akiknek nagyobb gyerekük van, és sokszor az is kihívás egy család életében, hogy mi lesz, miután a gyerekek kirepülnek a családi fészekből.
Tiboldi Beáta szerint a rendezvény célja az édesanyák felvilágosítása és összetartása.
– Az is célunk, hogy a közösségünket megerősítsük, hogy gyarapodjon a családunk, a nemzetünk, és örülök annak, hogy az önkormányzatok mellénk álltak, sőt idéntől Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa is támogat, ami számunkra sokat jelent – nyilatkozta.
A Csíki Anyák Egyesületének elnöke szerint a programot a tagok igényeinek figyelembevételével állították össze, és vannak visszatérő témák: minden évben értekeznek a hordozásról, szoptatásról és a természetes szülésről, az idei előadásokon pedig foglalkoznak a sérült, valamint a meg nem született vagy korán elhalálozott gyermekek témájával is.
A megnyitót követően a jelenlévők megtekinthették a márványteremben kiállított családi fényképeket, amelyeket édesanyák küldtek el az egyesületnek. A héten, keddtől szombatig, az anyasághoz kötődő kérdéskörben tartanak előadásokat pszichológusok, gyermekorvosok, gyógytornászok és más szakemberek, ezenkívül lesz játéksarok, mondókázás, arcfestés, bábelőadás. A részletes program megtekinthető a Csíki Anyák Egyesületének honlapján: http://csikianyak.ma/
 
Csíkszereda, 2013. május 7.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774