Dobói gyerekek a megyeházán

( Szavazat)35 megjelenítés
Közel ötven székelydobói gyerek és kísérőik látogatták meg Hargita Megye Tanácsának székhelyét november 19-én.

Az egynapos Hargita megyei kiránduláson a megyeházára látogató 5 és 13 év közötti dobói óvódások és általános iskolás diákok nagy része első alkalommal járt Csíkszeredában, de olyanok is voltak köztük, akik a szülőfalujuk szomszédságában levő Homoródfürdőt is most látogatták meg először – tudtuk meg a gyerekeket kísérő Toásó László bögözi tanácsostól, a kirándulás kezdeményezőjétől.

A száz százalékban magyarok lakta településről érkező gyerekeket elkísérte a pedagógusaikon kívül Jakab Lajos plébános is, valamint Pállfy Domokos megyei tanácsos, a Gastours cég tulajdonosa is, aki utazásukat támogatta.

 

A megyeházán a dobói gyerekeket és kísérőiket Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke fogadta az irodájában. A tanácselnök elmondta, szívélyes fogadtatásban van része mindig Dobóban, úgy, ahogyan a gyerekeket is mindig szívesen látja a megyeházán, ahol útravalóul Székelyföld turisztikai és kulturális értéktérképével, A Nemes Székely Nemzet ősi címerei elnevezésű kiadvánnyal és Hargita megyét bemutató füzettel látta el őket. Ezt követően Zólya Zoltán, a megyei tanács munkatársa vezette végig az érdeklődő gyereksereget a megyeházán. Benéztek irodákba, ámultak-bámultak a nagy márványlépcsők láttán, de az amfiteátrum székeibe is helyet foglaltak, majd falatozás után a Csíksomlyói Kegytemplomhoz látogattak. Innen Csíkszentdomokos, Marosfő és Gyergyószentmiklós felé folytatták útjukat.


  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774