Díjazták az országos és nemzetközi versenyek résztvevőit

(0 Szavazat)37 megjelenítés

„A gyermek feje nem edény, amit meg kell tölteni, hanem fáklya, amit lángra kell lobbantani” – Galileo Galilei
Az országos és nemzetközi versenyeken kiemelkedő eredményeket elért Hargita megyei diákokat és felkészítő tanáraikat díjazták június 14-én a csíkszeredai Segítő Mária Gimnázium dísztermében. A Hargita Megye Tanácsa által szervezett ünnepségen 86 diák és 56 tanár vehetett át elismerő oklevelet és könyvadományokat a tudományágak számos területéről.


„Elismerés és köszönet illet mindenkit, aki ebben az alkotó munkában részt vett: a tanárokat, diákokat és a szülőket, családokat is, akik támogatták a gyerekeket a felkészülés folyamatában – jelentette ki Birtalan József megyemenedzser. Hozzátette: Hargita Megye Tanácsának legfőbb célja egy sikeres, élhető régió megteremtése, aminek elsődleges eszköze a tudás, a tudományok ápolása és mindennapi munkába való beépítése, éppen ezért az önkormányzat tevékenysége szorosan összefügg a jelen lévő tanárok, diákok munkájával.
A Hargita Megyei Tanfelügyelőség képviseletében Ferencz S. Alpár, Hargita megye főtanfelügyelője Galileo Galilei szavaival – „A gyermek feje nem edény, amit meg kell tölteni, hanem fáklya, amit lángra kell lobbantani” – fejezte ki elismerését a megye diákjainak és tanárainak, akik a kötelező lecke megtanulásán túl fáradságos munkát végeztek a tudomány ápolásáért és továbbadásáért. „A jelen lévő tanárok nemcsak a diákok fejét töltötték fel információkkal, hanem lángra lobbantották a tudás fáklyáját, ami segíti a diákok továbbtanulását és érvényesülését, és elviszi megyénk jó hírét országos és nemzetközi helyszínekre is” – mondta a főtanfelügyelő.

 

 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774