Díjazták a legnépszerűbb újságírói alkotásokat

( Szavazat)24 megjelenítés
Az idei, március 21-i, Hargita Megye Tanácsa által harmadszorra megszervezett sajtógálára még több újságíró jött el, mint tavaly. Petres Sándor, a megyei tanács alelnöke üdvözlőbeszédében megköszönte a sajtó jelen lévő képviselőinek, hogy jó partnerei az intézménynek, nélkülük nem értesülne a közösség az érdekében kifejtett tevékenységekről. 
 Sarány István újságíró a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE) részéről köszöntötte A szabad sajtó napja Székelyföldön című rendezvényen megjelenteket. „Hargita Megye Tanácsa hagyományteremtő szándékkal indította útjára a lassan-lassan székelyföldivé terebélyesedő sajtógálát a magyar szabadság napja környékén. A Magyar Újságírók Romániai Egyesülete szakmai partnerként társult a rendezvényhez, jómagam a szervezet képviseletében az előzsűrizést végeztem dr. Papp Kincses Emese tanárnővel, a gála egyik kezdeményezőjével együtt – mondta. – Örömmel nyugtáztuk, hogy idén a szervezők felhívására kétszer annyi pályamunka érkezett, mint tavaly, azaz mintegy negyven írott dokumentumot, rádiós hangfelvételt és tévés képsort olvastunk, hallgattunk, néztünk végig. Véleményünk szerint ez a sajtógála létjogosultságát igazolja, ugyanakkor nehéz feladat elé állította az előzsűrizőket.”
A lejátszott, illetve Márton Noémi Eszter és Keresztes Szabolcs színművészek által felolvasott alkotásokat a hallgatóság szavazata alapján három kategóriában – televízió, rádió és próza – díjazták. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke az elismerések átadása előtt azt mondta, a sajtó sokat tehet azért, hogy kevesebb konfliktusról és több jó gyakorlatról értesüljenek az emberek. „Ezzel hozzájárulhatnak egy szebb világ kialakításához” – zárta beszédét a megyeelnök, sok olvasót, nézőt, hallgatót kívánva a meghívottaknak.
A jelen lévő újságírók értékelése alapján az alábbi alkotásokat díjazták:
Televízió:
I. Szabó Attila, Simó Csaba, Józsa Jenő, Ferencz Hunor: Tusnádi medvék
II. Becze Zoltán, Abos Enikő, Forró Gyöngyvér: A Hargita aljáról a londoni dobogó tetejéig
III. Bajna György, Zsigmond Attila: Regruta- és nagykorúsítási ünnepség Gyergyószárhegyen
Próza:
I. Józsa Csongor: Udvarhelyi idegenként csíki hokimeccsen
II. Katona Zoltán: A tanár levele a bukott diákhoz
III. Gergely Imre: Megérdemeljük-e az örökséget?
Rádió:
I. Magyari Tekla: Székely honvéd
II. Oláh-Gál Elvira: A csíkdánfalvi német haditemető helyreállításáról
III. Csirák Dalma: Mohos
Különdíjak:
Mihály László: Mustármag a szoknya alá (fotóriport)
Liviu Câmpean: Bucuria lucrurilor mărunte – Festivalul luminii (próza)
A szabad sajtó napja Székelyföldön elnevezésű ünnepi eseménnyel Hargita Megye Tanácsa elsődleges célja egy olyan közvetlen, jó hangulatú esemény szervezése, amely lehetőséget teremt a Székelyföldön tevékenykedő vagy Székelyföldről tudósító, médiában dolgozó szakembereknek a találkozásra, együtt ünneplésre. Az eseményen díjazzák az erre az alkalomra meghirdetett pályázatra beküldött, zsűri által előválogatott, a gála résztvevői által legjobbnak talált alkotásokat.
 
Csíkszereda, 2013. március 22.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774