Csíkszeredába látogattak a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Békés Megyei Szervezetének képviselői

( Szavazat)44 megjelenítés
Május 17-én, pénteken a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba látogattak a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Békés Megyei Szervezetének képviselői, akik az ápolástudományról szóló tapasztalatcserére érkeztek három különböző városból: Békéscsabáról, Orosházáról és Gyuláról. 
 A találkozót a kórház könyvtártermében tartották, ahol Demeter Ferenc kórházmenedzser röviden bemutatta az intézmény felépítését, különös hangsúlyt fektetve az utóbbi években eszközölt fejlesztésekre. Kiemelte a fiatal orvosok ide vonzásának fontosságát, és elmondta, hogy ennek érdekében Hargita Megye Tanácsának már nyolc szolgálati lakást sikerült felépítenie a kórház közvetlen közelében, és további négy van épülőben. Beszélt még a különböző műszerek, modern felszerelések sikeres beszerzéséről és több osztály felújításáról, ugyanakkor a még kivitelezésre váró projektekről is. Vitos Attila orvos igazgató a dolgozók közti, valamint a lakossággal és sajtóval való kommunikáció fontosságáról szólt, és arról, hogy ezek mennyire elengedhetetlenek egy jól működő kórház számára. Elárulta, hogy a jövőben még nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni a minőségi munkára és a szakmai képzésekre.
Az előadással egybekötött beszélgetés második felében Barta Éva ortopéd asszisztens mutatta be a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház ápolási folyamatait, a protokollok alkalmazását, az ápolók helyét és szerepét az ellátás folyamatában, az ápolók kompetenciáját, illetve képzését. Az előadás végén méltatta az ehhez hasonló kezdeményezéseket, amelyek révén a szakdolgozóknak lehetőségük van a tapasztalatcserére, és továbbképzéseken, kongresszusokon vehetnek részt.
Az elméleti bemutató után a Békés megyeieket körbevezették az osztályokon.
 
Csíkszereda, 2013. május 17.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774