Csíkszeredába érkezett az idei első élelmiszersegély szállítmány

( Szavazat)39 megjelenítés

Augusztus 18-án megérkezett az idei első, az Európai Unió Élelmezési Készenléti Alapjából biztosított, élelmiszersegély szállítmány. Ennek szétosztását idén is Hargita Megye Tanácsának koordinálásával az önkormányzatok végzik.

Az Európai Unió Élelmezési Készenléti Alapjából biztosított élelmiszersegély idén a kenyérliszt és a cukor mellett kukoricalisztet, kekszet, száraztésztát, valamint tejport is tartalmaz. A jelenlegi szállítmány húsz tonna lisztet, tizenkilenc tonna száraztésztát és tizenegy tonna kekszet foglal magába. A hónap végéig még negyven tonna kenyérliszt, ugyanennyi kukoricaliszt, tizenkilenc tonna száraztészta és tizenegy tonna keksz érkezésére is számít Hargita Megye Tanácsa. 

A segélyre jogosultak névjegyzékének összeállítása már elkezdődött, és előzetes becslések alapján több mint negyvenkétezer személy részesül majd az élelmiszersegélyben. A beszállítás folyamatos, a Hargita megyének szánt összesen ezerkétszáz tonnányi élelmiszer megérkezését december 31-éig várják. A szállítmányt szeptemberben kezdik eljuttatni az önkormányzatokhoz.

Az élelmiszersegélyt azok a családok kapják majd, amelyek jövedelme az államilag szavatolt minimáljövedelem alatt van, továbbá a munkanélküliek, a 400 lej alatti nyugdíjjal rendelkezők, valamint a nem intézményesített súlyos fogyatékkal élők. Ha valaki egyszerre két kategóriába is tartozik, csak egyszer részesülhet az adományból.

„Hargita Megye Tanácsa az eddigi gyakorlathoz hasonlóan logisztikai támogatást nyújt a helyi önkormányzatoknak, hogy a szállítmányok akadálymentesen eljussanak a rászorulókhoz” - nyilatkozta Borboly Csaba az első szállítmány érkezése kapcsán.

  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774