Csíkszeredába csábítanák és itt tartanák az orvosokat

( Szavazat)584 megjelenítés
Újabb négy szakorvos vette át szolgálati lakását
 
A tavaly decemberben tartott lakásátadáshoz hasonlóan, október 11-én ismét hideg csíki időjárás fogadta a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház szakorvosai számára épített lakrészek átadására érkezőket. Ezúttal négy szakorvos: László Zsuzsanna belgyógyász, Székely Csaba sebész, Holló Gergely onkológus és Bursan-Barabas Andrei imagisztikus foglalja el a lakásokat, ketten személyesen vették át jövendőbeli otthonuk kulcsait Borboly Csabától, Hargita Megye Tanácsának elnökétől.
 
A csíkszeredai megyei kórház közvetlen szomszédságában, két különálló épületben található nyolc egyforma orvoslakás egyenként két szobából, konyhából és fürdőszobából áll. Két lakásba már tavaly decemberben beköltöztek. Mindkét épületben két földszinti és két emeleti lakás található külön bejárattal. A közel kétszázezer euró értékű nyolc apartman összesen négyszáz négyzetméter hasznos felületet foglal magában. A szolgálati lakásokat elsősorban azoknak az orvosoknak szánják, akik a szakemberhiánnyal küszködő osztályokon helyezkednek el a megyei kórházban.
Az újabb lakások ünnepélyes átadásakor Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta: számos beruházás van folyamatban a megyei sürgősségi kórházban, és a gyors, hatékony egészségügyi ellátás érdekében azon dolgoznak, hogy minél kedvezőbb feltételeket biztosítsanak a szakorvosok számára, hogy ha Romániából mennek is el az orvosok, Csíkszereda vonzó célpont legyen számukra.
– Idecsalogatni, illetve itt tartani szeretnénk a szakorvosokat, ezt a célt szolgálja a számos beruházás és ezek a lakások is – mondta a tanácselnök kifejtve: – A tapasztalat alapján nagy igény van az orvoslakásokra, éppen ezért tervezzük egy újabb épület építését, amely további négy lakást foglal majd magában. Sajnos a munkálatokra kiírt közbeszerzési eljárás épp a múlt héten járt le, és egyetlen cég sem jelentkezett. Ismét meghirdetjük, és reméljük, hogy ezekben a válságos időkben találunk kivitelezőt a közel 500 000 lej értékű beruházás kivitelezésére.
Demeter Ferenc, a megyei kórház menedzsere szerint három fontos feltételnek kell teljesülnie ahhoz, hogy idejöjjenek a szakorvosok: megfelelő bérezés, kellemes, magas színvonalú munkakörülmények és megfelelő lakhatási feltételek.
– A bérezés országos előírás szerint történik, azt nem tudjuk befolyásolni, de Hargita Megye Tanácsa vezetőségével mindent megteszünk a másik két feltétel megteremtéséhez ­– jelentette ki a menedzser.
Hargita Megye Tanácsa részéről az átadáson részt vett Sófalvi László alelnök, Csíki Csongor megyei tanácsos, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház szakorvosa, valamint Birta Antal igazgató, a kórház vezetőtanácsának üléselnöke.
 
Csíkszereda, 2011. október 11.
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774