Csíki, udvarhelyszéki és gyergyói pedagógusok találkoztak Csíksomlyón

( Szavazat)36 megjelenítés
Ötletekkel és élményekkel gazdagodva tértek haza a résztvevők október 27-én, szombaton a huszadik jubileumi pedagógusfórumról, amely három térség – Csíkszék, Udvarhelyszék és Gyergyó – pedagógusainak szólt. A kétnapos rendezvényt október 26–27-én szervezték meg Hargita Megye Tanácsa Multifunkcionális Központjában, illetve a csíksomlyói Salvator Hotelben.  
 A pénteki megnyitón először Kozma István, Csík Terület Ifjúsági Tanácsának (CSTIT) elnöke, majd Bartolf Hedwig, Hargita megye főtanfelügyelője, Demeter Annamária, a Hargita Megyei Nevelési és Erőforrás Központ igazgatója, Tánczos Barna szenátorjelölt, Becze István megyei tanácsos, valamint Mihály Emőke, a pedagógusfórum főszervezője köszöntötték a résztvevőket. A program központi tematikája az élménypedagógia koncepcióján alapult, a meghívott Bányai Sándor tréner és csapata Kalandok és Álmok című szakmai műhelyével már a Kárpát-medence több térségében is nagy népszerűségnek örvend, célja az élményen alapuló tanulás konkrét gyakorlatokkal való megismertetése, a különböző oktatási szinteken alkalmazható módszerek átadása.
A rendezvényre ellátogatott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, betekintve a trénerek, illetve a részt vevő pedagógusok munkájába. A beszélgetésen a tanácselnök elmondta, hogy fontosnak tartja a pedagógusfórumok folytatását. Szóba került a megyei tanács Barangoljunk Székelyföldön! programja, amelyben aktív szerepük van a pedagógusoknak is, továbbá javaslat született arra, hogy szervezzenek ilyen fórumot a moldvai csángóknál is.
A zárórendezvényen Korodi Attila parlamenti képviselő tartott kiértékelő beszédet hangsúlyozva a pedagógiai tevékenység minőségének fontosságát.
A fórum XX. jubileumi kiadását Hargita Megye Tanácsa társszervezőként, a Hargita Megyei Nevelési és Erőforrás Központtal együttműködésben támogatja, a rendezvény Gyergyó Terület Ifjúsági Tanácsa, a Delphi Egyesület, Hargita Megye Tanfelügyelősége, a Hargita Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság és a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége szakmai támogatásával jött létre.
 
Csíkszereda, 2012. október 27.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774