Csíki Csongor orvosigazgató átadta mandátumát Vitos Attilának

(0 Szavazat)248 megjelenítés

Átadta orvosigazgatói mandátumát március 28-án Csíki Csongor, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház onkológia osztályának főorvosa, megyei tanácsos Vitos Attila gasztroenterológus főorvosnak. Vitos Attilát az orvosigazgatói tisztség versenyvizsgára való kiírásáig ideiglenesen nevezte ki Csíki Csongor ajánlása alapján Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Csíki Csongor és Vitos Attila főorvosok jelenlétében sajtótájékoztatón jelentette be az orvosigazgatói tisztség átadását március 28-án a csíkszeredai megyeházán.

 

– Csíki Csongor igazgató úrral hosszabb ideje folytatott egyeztetés eredménye a mandátumátadás. Minél több mindent próbálunk tenni az egészségügy területén, annál több feladat halmozódik fel, és bízom benne, hogy ez a közös döntés fejlődést és előrelépést hoz a továbbiak folyamán. A kórházon belüli szolidaritás és eredményesség szempontjából meg kell tennünk mindent, amit lehet. Így ide kell hozzuk azt a pénzt és munkaerőt, amire szükség van. Ez egy elkezdett folyamat, amelynek egy lépcsőfoka a mai mandátumátadás. Csíki Csongor tevékenységére továbbra is számítunk, hisz az ő érdeme az, hogy a politika is odafigyel az egészségügyre. Politikusként nagy szükségünk van a szakmai tanácsaira, és számítunk rá, hogy megyei tanácsos minőségében folytatni fogja ezirányú tevékenységét. Ilyen értelemben Vitos Attila kinevezésével bővül a kör, hiszen kinevezésével még egy személyt nyertünk, aki tevékenységével segíteni tudja az egészségügy fejlesztésének terén elindított folyamatot – nyilatkozta Borboly Csaba a mandátumátadás kapcsán.

A tanácselnök a sajtótájékoztatón kitért arra, hogy a felmerült problémák megoldása érdekében nagyobb hangsúlyt kell fektetni az intézményen belüli kommunikációra, hisz a betegek érdeke, hogy erős és összetartó legyen a  kórház.

Csíki Csongor szerint nagyon megfeszített munka áll mögöttük az elmúlt két évben. Sikerült az egészségügy válságos helyzetét túlélniük, sőt fejlesztéseket végrehajtaniuk. Ez együtt járt a megoldandó témakörök kiszelesedésével. Ezért döntött úgy, hogy az onkológus szakorvosi, a megyei tanácsosi és az orvosigazgatói munkakörei közül az orvosigazgatóit átadja Vitos Attila főorvosnak, akinek a képességeiben megbízik. Hozzátette, megyei tanácsosként továbbra is a kórház ügyeit szeretné segíteni, és reméli, hogy a kórház nyújtotta szolgálatok javát fogja szolgálni ez a döntés.

Vitos Attila ideiglenesen kinevezett orvosigazgató egyben könnyűnek és nehéznek is nevezte a rá bízott feladatot. Szerinte könnyű dolga van, mert sok év után megtörtént egy áttörés az egészségügy és a megyei tanács viszonyában, a megyei tanács megértette az egészségügy helyzetét, és elindult egy értékes folyamat látványos projektekkel. Szerinte ebben a folyamatban Csíki Csongornak nagy szerepe volt. Vitos szerint ugyanakkor nehéz út áll előtte, mert folytatniuk kell az elkezdett projekteket, és újakat kell elindítaniuk. Az orvosigazgató céljai között említette a horizontális, kórházon belüli és vertikális, intézmények közötti kommunikáció minőségének javítását.

Csíkszereda, 2011. március 28.

   

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774