Családcentrikus kezdeményezés

( Szavazat)41 megjelenítés
Megyei összefogás a gyerekek korai fejlesztése érdekében
Közösségközi fejlesztési társulás (ADI) megalakításáról döntöttek szeptember 27-én a csíkszeredai megyeházán Hargita Megye Tanácsa, a sürgősségi kórház, a tanfelügyelőség, valamint helyi önkormányzatok képviselői.
A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház keretében működő Korai Fejlesztő és Rehabilitációs Központ Hargita megyében élő, 0–6 éves, eltérő fejlődésű, éretlen idegrendszerű, fogyatékos gyermekek, illetve családjainak számára biztosít különleges szolgáltatást gyógytorna, pszichoterápia és gyógypedagógia által, és ennek finanszírozásában vállalna szerepet a társulás, amely önálló egyesületként, együttműködve a sürgősségi kórházzal, a tanfelügyelőséggel és Hargita Megye Tanácsával, teljessé tudja tenni az eddigi tevékenységet.
Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke szerint az egyesületre azért van nagy szükség, mert a 0–3 éves gyerekekkel senki nem foglalkozik, pedig létfontosságú, hogy pszichoszomatikus problémákkal küszködő gyerekek egészséges, a társadalomba beilleszkedni tudó felnőttekké válhassanak. A tanácselnök ezért arra kéri a Hargita megyei önkormányzatokat, hogy társuljanak minél többen a kezdeményezéshez az ügy érdekében.
– A társulás létrehozásáról szóló mai döntés hátterében az áll, hogy a megyei tanács családcentrikusságra törekszik. Nemcsak aszfaltozni kell, habár az is fontos, hanem a felnövekvő nemzedék, a családok problémáira is oda kell figyelni. Szeretnénk, ha az egyesület működése és támogatottsága minél szélesebb körű lenne, hiszen a kezelésre szoruló gyermekek a megye egész területéről jönnek, ezért kérem, minél többen csatlakozzanak – nyilatkozta Borboly Csaba.
Az egyesület működésének további részleteiről októberben tanácskoznak ismét. Az alakuló ülésen jelen volt Demeter Ferenc, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere, Vitos Attila, az intézmény orvos igazgatója, Elekes Zoltán, a megyei tanács gyermekvédelmi igazgatóságának vezetője és Ferencz Salamon Alpár főtanfelügyelő is.
Csíkszereda, 2011. szeptember 27.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774