„Cél az erdélyi fotográfiai múzeum létrejötte”

( Szavazat)89 megjelenítés

Régi katonai fotográfiákból nyílt kiállítás Csíkszeredában

Régi katonai fotográfiák Csíkmenaságról címmel nyílt kiállítás a csíkszeredai megyeháza galériájában augusztus 26-án a Magyar Fotográfia Napja alkalmából, Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Kulturális Központ és az Erdélyi Fotográfia Múzeumért Egyesület szervezésében.

A kiállítás anyagát nagyított régi magyar, valamint eredeti, katonai fényképek képezik. Az Erdélyi Fotográfia Múzeumért Egyesület gyűjteményéből először láthatók eddig még ki nem állított magyar és egyetemes fotótörténeti ritkaságok: Orbán Balázs, Veress Ferenc, Szathmári Pap Károly, Balogh Rudolf, Országh Antal, Erdélyi Mór, valamint Eugene Cuvelier, Nadar, Giacomo Caneva, Bonfils, Roger Fenton fotográfiái.

Károly Veronka, a csíkmenasági Művelődési Ház igazgatója a csütörtök esti megnyitón köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették a gyűjtő munkában, és korabeli leveleket olvasott fel, amelyet a frontról vagy hadifogságból írtak a távol levő katonák haza a családjuknak. Molnár Attila, az Erdélyi Fotográfia Múzeumért Egyesület elnöke elmondta, hat éve indult el a folyamat, hogy megszülethessen ez a kiállítás. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke beszédében méltatta a kiállítást létrehozó Erdélyi Fotográfiai Múzeumért Egyesület lelkes csapatát, és kijelentette, hogy a megyei önkormányzat nem véletlenül karolta fel ennek a kiállításnak a megszervezését, hisz közös végső cél az erdélyi fotográfiai múzeum létrejötte.

„Talán a leendő múzeum becses darabjaiból láthatunk itt párat: eddig még soha ki nem állított ritkaságokat” – mondta a tanácselnök.

  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774