Cél az energiatudatos szemléletmód terjesztése

( Szavazat)38 megjelenítés
Működik a Márton Áron Gimnázium Zöld Mág nevű csapata által megnyert napkollektorrendszer
A diákok által megnyert napkollektorrendszert tekinthették meg a sajtó képviselői április 24-én Csíkszeredában. Hargita Megye Tanácsa Energiatakarékossági Közszolgálata tavaly év végén tanulmányi versenyt hirdetett Hogyan csökkentenéd az iskolád energiafogyasztását? címmel a Wide The SEE by Succ Mod projekt keretében. A benevező iskolák számára a tét egy napkollektorrendszer volt, melyet a csíkszeredai Márton Áron Gimnázium Zöld Mág nevű csapata nyert meg. A 12-ik osztályos diákok, március folyamán, fizikaóráikon elkezdték összeszerelni a rendszert és sikeresen beüzemelték.
 
A sajtótájékoztatón Juhász András Réka, a Márton Áron Gimnázium igazgatóhelyettese elmondta, hogy ő és kollégái büszkék a csapat munkájára, hisz ezzel is öregbítették az iskola hírnevét, és attól eltekintve, hogy egy szimbolikus dologról van szó, annál többet jelent a környezettudatosságra való nevelés szempontjából.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke gratulált a nyertes csapatnak, mondván, nagyon örül, hogy európai uniós programból sikerült megnyerni olyan támogatásokat, amelyek a hasznosítható tudást helyezik értékbe, hisz nem elég elkölteni sok pénzt egy beruházásra, ha a lakosság nincs felkészítve rá, nincs társadalmi beágyazottsága és támogatása, mert akkor csak kidobott pénz.
– Bízom benne, hogy a továbbiakban ilyen és hasonló projekteket tudunk kivitelezni, hisz szükség van a gyakorlati tudás gyarapítására – jelentette ki a tanácselnök.
Kelemen Gábor, Hargita Megye Tanácsa Energiatakarékossági Közszolgálatának vezetője is köszöntötte a résztvevőket és a nyertes csapatot, elmondva, hogy nem titkolt cél volt az energiatudatos szemléletmód terjesztése, hisz rengeteg lehetőség van az alternatív energiákban Hargita megyében, a gazdaság egyik fontos pillérét képezheti. Ezért fontos a fiatalok megfelelő felkészítése a témában. Indul egy új akció is, amely a szentegyházi vízierőműhöz kapcsolódik, amelybe ugyancsak be lehetne vonni a diákokat, ösztönözve, hogy ehhez kapcsolódó pályákat válasszanak a jövőben.
Német László, a kivitelező cég képviselője bemutatta a napkollektorrendszert és működését, valamint a nyertes csapat tagjai, Balázs Hunor, László Attila, Virágh Zsolt és vezető tanáruk, Halász Gyöngyi elmesélték a versenyen szerzett élményeiket és tapasztalataikat.
Csíkszereda, 2012. április 24.
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774