Bővült a helyi tűzoltók felszerelése

(0 Szavazat)45 megjelenítés

Öt település kapott vízszivattyút a megyei tanács támogatásával
Hargita Megye Tanácsa 28 ezer lejt különített el a költségvetéséből öt vízszivattyú vásárlására, amelyet az Olt Sürgősségi Esetek Felügyelősége (ISU Olt) csíkszeredai székhelyén adtak át öt település képviselőinek december 12-én.

Az eszközök a helyi önkéntes tűzoltók munkáját könnyítik meg Csíkszentmihályon, Galócáson, a Csíkkozmás községhez tartozó Lázárfalván, Tusnádon és Nagygalambfalván. Az eseményen jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Gheorghe Pop ezredes, az ISU Olt parancsnoka. Borboly Csaba beszédében méltatta a tűzoltók, kiemelten a helyi önkéntesek tevékenységét, akik életüket kockáztatják embertársaik megsegítéséért, és reményét fejezte ki, hogy a most átadott berendezéseket minél kevesebb alkalommal kell majd használni.
– A jövőben is együttműködünk a Sürgősségi Esetek Felügyelőségével, és amennyire csak tudunk, költségvetésünkből továbbra is támogatjuk a helyi tűzoltókat, akik áldozatot vállalnak közösségükért – mondta a tanácselnök.
Gheorghe Pop ezredes megköszönte a megyei tanács anyagi támogatását, amelyet olyan településekre fordítottak, ahol a legnagyobb szükség volt rá. A jelenlévőknek bemutattak egy új, vegyi katasztrófa esetén és tűzszerészek számára használatos autót, amelynek a felszerelése alkalmas a két világháborúból megmaradt, fel nem robbant bombák hatástalanítására. Ugyanakkor bemutattak egy hordozható világítótornyot, amelyet két éve vásároltak ugyancsak Hargita Megye Tanácsa támogatásából, továbbá két SMURD készenléti autót is, amelyet az Egészségügyi Minisztérium programjából kaptak.
 

Csíkszereda, 2011. december 12.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774