Bővülő székelytermék-kínálat az Auchan üzletláncban

( Szavazat)48 megjelenítés
Harmincöt székelyföldi termelő mutatkozott be január 25-én, pénteken délelőtt az Auchan Magyarország Kft. képviselőinek szervezett termékmustrán Csíkszeredában, Hargita Megye Tanácsa márványtermében és előterében, mivel idén májusban újból megszervezik a Székely heteket. 
 A Székely hetek akció három évvel ezelőtt indult Magyarországon, hét Cora áruházban, lehetőséget teremtve az ott élők számára, hogy megismerjék a székely termékeket. Az elmúlt évek során mindkét fél számára gyümölcsöző kapcsolat alakult ki, a termelőknek jelentős piacot és ismertséget biztosított az áruházlánc, a vásárlók körében nagy népszerűségnek örvendtek a székely termékek.
Idén két Maros megyei, öt Kovászna megyei és 28 Hargita megyei vállalkozó termékét tekintették meg az Auchan hipermarket szakemberei, hogy kiválasszák a kínálatba bekerülő termékeket. A kiválasztott termékek kaphatóak lesznek mind a tizenkilenc Auchan áruházban Magyarországon.
– A helyi kézművesek és termelők számára nagy lehetőség ez az akció, hiszen a legnépszerűbb termékek egész évben megvásárolhatók lesznek – jegyezte meg elöljáróban Márton István, Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének vezetője.
– A tavalyi évben a Cora felvásárlásával bizonytalanná vált, folytatódhatnak-e a Székely hetek, még mi sem tudtuk megválaszolni, mi lesz a következő évben. A Székely hetek akció az idei évben nem csupán folytatódni fog, hanem ki is teljesedik, a hét áruház helyett már tizenkilenc áruház polcain lesznek megtalálhatók a termékek – hangsúlyozta Bába László, az Auchan Magyarország Kft. képviseletében.
Zsigmond Barna Pál, Magyarország csíkszeredai főkonzulja gratulált Hargita Megye Tanácsának a Székely termék mozgalom elindításához, hisz „valós problémára valós választ” adtak.
– Egy régiónak akkor van jövője, ha van kellő gazdasági élet, megélhetést biztosítva az ott élők számára. A székely termék mozgalom nemcsak a belső tudatos fogyasztást népszerűsíti, hanem lehetőséget teremt arra, hogy ezzel az arculattal Magyarországon is jelen legyenek a termelők – mondta a főkonzul.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke megnyitóbeszédében elsősorban a termelőknek mondott köszönetet:
– A megyeháza márványtermében és előterében székely emberek termékeit mutatjuk be, és ez így van rendjén. Köszönettel tartozunk a termelőknek, hogy hittek a kezdeményezésben, kínálatuk bővül évről évre. Bízom benne, hogy nagyon sok terméket kiválasztanak.
A tanácselnök reményének adott hangot, hogy a megyei tanács a továbbiakban is a termelők mellé tud állni, segítve őket termékeik népszerűsítésében és értékesítésében.
– Bízom benne, hogy a vidékfejlesztési szakbizottságunk – élén az itt jelen lévő Becze István megyei tanácsossal –, a vidékfejlesztési egyesületünk, az Agrárkamara, a polgármesterek és a különféle egyesületek lehetővé teszik, hogy folytassuk ezt a munkát – emelte ki a tanácselnök, kérve a jelenlévőket, hogy ne csüggedjenek el azok sem, akiknek a termékeit nem választják be a Székely hetek akcióba, hisz a havi vásárok és a hamarosan megnyíló hagyományostermék-boltok lehetőséget kínálnak az értékesítésre. Ezenkívül több vásárba is hívják a székely termékeket Bukaresttől Szebenig – mondta zárszóként Borboly Csaba.
A köszöntőbeszédek után a Magyarországról érkezett szakemberek személyesen beszélgettek el a termelőkkel, megtekintve azok termékkínálatát.
A termékkínálatról készített fotókat megtekinthetik a Székely termék közösségi oldalán: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.437942886278324.103636.141687305903885&type=1
 
Csíkszereda, 2013. január 25.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774