Bővül a tölgyesi neuropszichiátriai központ

( Szavazat)43 megjelenítés
Aláírták a szerződést az uniós pályázatból finanszírozott munkálatokra
 
Egy héten belül elkezdődhetnek a Gyergyótölgyesi Neuropszichiátriai Rehabilitációs és Rekuperációs Központ felújítási-bővítési munkálatai, miután Elekes Zoltán, a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság vezetője november 17-én aláírta a szerződést a kivitelező cég képviselőjével.
A sajtótájékoztatóval egybekötött eseményre – amelyen jelen volt Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke, Cristina Bende, a tölgyesi központ vezetője, Colcier Ana projektmenedzser és Balázs-Bécsi József, a kivitelező cég tulajdonosa – a Gyergyószentmiklósi Ápoló és Gondozó Központban került sor. A korszerűsítést a Regionális Operatív Program 3.2-es tengelyén nyert pályázatból finanszírozzák, amelynek teljes költségvetése 1 732 632,28 lej. A bővítés nyomán a tölgyesi intézményben a beutaltak számára fenntartott helyek száma 33-ról 50-re nő, és növelik a személyzet létszámát is.
 
Elekes Zoltán igazgató szerint égető szükség volt erre a beruházásra, hiszen egyre több olyan személy van a megyében, aki a neuropszichiátriai központ ellátására szorul, ráadásul azoknak a családoknak az élete is könnyebb lesz, akik hozzátartozóját, a helyek bővítése révén, szintén beutalhatják. Borboly Csaba tanácselnök hiánypótlónak nevezte a tölgyesi központ tevékenységét, hiszen mint mondta, az országban nem sok ilyen intézmény működik.
 
– A megyei tanács a szociális igazgatóságon keresztül felvállalta a neuropszichiátriai központ támogatását, hiszen ezzel segítünk a beutaltak hozzátartozóinak is. Ugyanakkor az is örvendetes, hogy mindezt uniós pénzből finanszírozzuk – jelentette ki a tanácselnök.
 
Cristina Bende, a központ vezetője ismertette a projektet. A szerződés értelmében az építési munkálatokat tíz hónapon belül el kell végezni. A jelenlegi padlástérben manzárd készül, a tetőszerkezetet újraépítik, és tűzlétrát szerelnek fel. A projekt kivitelezésének későbbi szakaszában korszerűsítik a szobák felszerelését, bővül a tér a szabadidős tevékenységek számára is, tehát növekszik az ellátás színvonala.
 
Csíkszereda, 2011. november 17.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774