Bővül a Gyergyószentmiklósi Ápoló és Gondozó Központ

( Szavazat)137 megjelenítés
Újabb mintegy egymillió euró érkezik a városba
 
Huszonöt férőhelyes új épületszárnnyal bővül a Gyergyószentmiklósi Ápoló és Gondozó Központ a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság pályázatának köszönhetően, amelyre a finanszírozást a Regionális Operatív Program 3.2-es tengelyén nyerték. A Hargita Megye Tanácsához tartozó intézmény projektjének kivitelezési szerződését december 19-én írta alá Elekes Zoltán, a szociális és gyermekvédelmi igazgatóság vezetője és Balázs-Bécsi József, a kivitelező cég tulajdonosa a gyergyószentmiklósi gondozóközpontban. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a helyszínen elmondta, hogy ez a beruházás is része a Hargita Megye Tanácsa által a városba vonzott pénzeknek.
 
 
– Elengedhetetlen ez a korszerűsítés, hiszen meg kell felelni a standardoknak, és az ellátottaknak joguk van a kényelemhez, a méltó körülményekhez – jelentette ki a tanácselnök. Hozzátette: az idősek számára nappali foglalkoztató központok kellenének, hogy a gyergyószentmiklósihoz hasonló gondozó intézménybe csak az igazán rászorultak kerüljenek; a jövő évtől ezt kellene megvalósítani az önkormányzatok bevonásával, vélte Borboly Csaba.
 
Elekes Zoltán, a szociális és gyermekvédelmi igazgatóság vezetője elmondta, hogy az ellátottak egy részét a Gyergyótölgyesi Neuropszichiátriai Rekuperációs Központban helyezik el, az itt maradó ötven személy fele pedig az új épületszárnyban kap helyet, két-három ágyas szobákban, ami előrelépés, hiszen jelenleg nyolcágyas szobák is vannak.
 
– Ezzel remélhetőleg nem ér véget a felnőtteket ellátó szociális intézmények modernizálása, vannak még tervek – közölte az igazgató.
 
A kivitelezés során felszerelik és bővítik a Gyergyószentmiklósi Ápoló és Gondozó Központot. A projekt összértéke 3 510 045,72 lej, megvalósítási ideje 24 hónap. A most aláírt szerződés értelmében az építési munkálatokat egy éven belül el kell végezni. A pályázatban az önrész két százalék. Ezeken a munkálatokon kívül a projekt része még a központ felszerelése is.
 
A megyei tanács elnöke aznapi útja során felkereste a szociális és gyermekvédelmi igazgatósághoz tartozó Gyergyótölgyesi Neuropszichiátriai Rekuperációs Központot, amelyet szintén a Regionális Operatív Programon nyert pályázatból újítanak fel. Amint arról hírt adtunk, az átépítésre a szerződést november 17-én írták alá, és a munkálatok javában zajlanak.
  
Orvoslakások épülnek Tölgyesen is
 
Borboly Csaba ellátogatott a Gyergyótölgyesi Pszichiátriai Kórházba is, ahol Hargita Megye Tanácsa szintén felújítási munkálatokat végeztet. Ennek keretében két szolgálati lakás épül szakorvosoknak, és még további lakások a személyzetnek. Tehát nemcsak Csíkszeredában, a megyei kórház szakorvosainak építenek lakást, hanem Tölgyesen is körülményeket igyekeznek teremteni annak érdekében, hogy orvosokat vonzzanak a helységbe. Az intézményben emellett új tetőszerkezetet építenek, felújítják a vízrendszert és termopán nyílászárókat szerelnek.
 
Csíkszereda, 2011. december 19.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774