Borszék: Kegyelet és bizakodás a nemzeti gyásznapon

( Szavazat)34 megjelenítés
Az aradi vértanúkra emlékeztek Borszéken, a felújított Második Világháborús Hősök emlékművénél. Mik József polgármester, a térség RMDSZ-es képviselőjelöltje, úgy fogalmazott: a történelem áldozatai erősítenek, formálnak bennünket a jóra, a közösségért vállalt nagy teherviselésre. 
 Az alsóborszéki Emlékparkban tartotta megemlékező ünnepségét Borszék város október 6-án, a magyar nemzeti gyásznapon. Az egybegyülteket Mik József polgármester, és parlamenti képviselőjelölt köszöntötte.
– A félárbocra engedett zászlóval a gyásznapon életáldozatra emlékezik a magyarság. A történtek mikéntjét, részleteit a történetírásból részben ismerjük, ám a kivégzés részleteiről született és fennmaradt legendák az azóta eltelt időszakban emlékező nép szellemét is őrzik – mondta Mik József. A jelen lévő népes gyereksereghez szólva a polgármester arra biztatta őket, hogy ne úgy tekintsenek a megemlékezésre mint egy beszédekből és koszorúzásból álló közösségi pillanatra, hanem a technika vívmányainak segítségével ki-ki otthonában még böngésszen az interneten, ezáltal is közelebb hozva magának a múltat, és ezzel a kutatással egyénileg is emlékezzen.
Az új egyenruhát magára öltő városi fúvószenekar Bajkó Sándor karnagy vezényletével a Himnuszt és a Kossuth-indulót intonálta.
Bakos Balázs, helyi plébános megemlékező beszédében arra figyelmeztetett, hogy ne veszítsük el hitünket és őrizzük meg erkölcsünket, mert ezek nélkül nem lehet élni.
A megemlékezést a Zimmethausen Szakképző Líceum tanulóinak szavalatai kísérték. A koszorúzók a kegyeleti virágokat az alkalomra lecsíszolt, és a helyi költő, Kamenitzky Antal által újrafestett hősi halottak neveit tartalmazó márványtáblákhoz helyezték el.
 
Borszék, 2012. október 6.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774