Borboly Csaba: az AVE fejezze be a gáncsoskodást!

( Szavazat)46 megjelenítés
Újabb panasszal fordult a környezetvédelmi hatósághoz a székelyudvarhelyi AVE Harghita Salubritate hulladékgazdálkodással foglalkozó kft. a remetei regionális hulladéktároló ügyében. A vállalkozás azt kifogásolja a Hargita Megye Tanácsa több mint 30 millió euró értékű pályázatából megvalósuló tároló esetében, hogy a környezetvédelmi engedély kibocsátásakor nem vették figyelembe a természetvédelmi terület, illetve az ásványvízforrások közelségét. 
 Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke szerint az AVE ugyanezen észrevételeire egyszer már válaszoltak, és a választ az illetékes szakhatóság technikai bizottsága elfogadta, ezért az udvarhelyi cég újabb panaszának célja az időhúzás, a projekt megvalósításának akadályozása, ám ez a játszma a Hargita megyei lakosság zsebére megy.
– A projekt megvalósítása az ilyen gáncsoskodások miatt nem halad, ezért nincs még a megyében az európai uniós előírásoknak megfelelő hulladéktároló – jelentette ki a tanácselnök. Hozzátette: olyan cég emel kifogásokat a remetei hulladéktároló elkészítésével szemben – ráadásul az érdekelt publikum részének tüntetve fel magát, miközben piaci szereplő –, amely nem tartja be a saját működési szabályzatát sem a Cekend-tetői lerakójában, hiszen ott nincs megoldva a válogatórendszer és a komposztálás, sem a depóniagáz semlegesítése, ezért az illetékes hatóság kilátásba helyezte a környezetvédelmi engedélyének a megvonását. Mindezek mellett több településről engedély nélkül szállítja a szemetet a Cekend-tetőre.
– Több tíz millió eurós beruházásról van szó, amelyet külső, uniós forrásokból finanszírozunk, ami nem mindegy a megye lakossága szempontjából. Egy ilyen fontos projekt megvalósítását próbálja megakadályozni az AVE cég, és ez nem az első alkalom. Ezzel tulajdonképpen a közérdek ellen dolgozik, ezért felszólítom: hagyja abba az áskálódást – nyilatkozta a tanácselnök.
 
Csíkszereda, 2012. szeptember 7.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774