Bloggereket díjaztak a csíkszeredai megyeházán

(1 Szavazat)34 megjelenítés
Ötvenegy bejegyzés a székelyföldi mindennapokról
 
Blogolj velünk! elnevezéssel hirdetett versenyt Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyéért Egyesület. A megmérettetés 12 héten át tartott, május 7-től június 30-ig. A résztvevőknek hetente legalább egy bejegyzést kellett írniuk a Hargita megyei mindennapokról, utólag is be lehetett kapcsolódni a versenybe, vállalva az elmaradás pótlását. A kezdetben jelentkező 8 bloggerből végül hárman – Hompoth Erika, Csonta László és Farkas Szabolcs - maradtak versenyben, ugyanis ők írták meg mind a 12 blogbejegyzést.
 
A bloggereket augusztus 14-én a csíkszeredai megyeházán köszöntötte Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, ekkor került sor a verseny kiértékelésére és a díjazásra. A megyei tanács elnöke megköszönte mindenkinek, hogy bekapcsolódott az úttörőnek számító tevékenységbe, mint mondta, a verseny lebonyolításával egy régi álom vált valóra. Borboly Csaba kifejtette: az általa vezetett intézmény honlapján igyekeznek közzétenni minden hasznos tudnivalót, emellett arra is törekednek, hogy a „száraz információk mellett az élet is megjelenjen az internetes felületen”. Utóbbit szolgálta a blogverseny. Az elkövetkezőkben pedig európai uniós finaszírozással új, modernebb honlapja készül az intézménynek, ahol a korábbi tartalom is elérhető lesz – számolt be a megyei tanács elnöke.
– A blogverseny fődíja, a tábla PC odaítélésében 50 százalékot a zsűri pontjai számítottak – stílust, koherenciát, kreativitást, eredetiséget, szókincset, nyelvhelyességet figyelembe véve –, 25–25 százalékot pedig a nézettség, illetve a kedvelések száma. A közönségdíjat, a 200 lejes könyvutalványt pedig a lájkok száma határozta meg. Mindkét díj tulajdonosa Hompoth Erika lett, szórakoztató írásaival, frappáns megfogalmazásával tökéletesen ábrázolta a székelyföldi mindennapokat, elnyerve a zsűri és az olvasóközönség tetszését. Továbbá különdíjat kapott Csonta László, mivel folyamatosan írt a verseny ideje alatt, mondanivalóját egy tematikában megfogalmazva, a környezetvédelemre összpontosítva. Az ő nyereménye egy könyvcsomag. A verseny ideje alatt összesen 51 blogbejegyzés született, ezeket közel 23 ezren olvasták. A szövegek megtekinthetők a http://blog.hargitamegye.ro/ weboldalon – ismertette a verseny részleteit Márk Boglárka, Hargita Megye Tanácsának munkatársa, a zsűri egyik tagja.
Hompoth Erika elmondta, óriási élmény volt számára a versenyen való részvétel, inspiráció számára az egyszerű székely ember volt, egyik bejegyzését fel is olvasta a jelenlevőknek. Végül megköszönte Hargita Megye Tanácsának és a Hargita Megyéért Egyesületnek a verseny megszervezését.
A mostani megmérettetés ismertetése után kötetlen beszélgetésre hívta a jelenlévőket Borboly Csaba, amelynek során kiderült, hogy mindannyian pozitívan értékelik a kezdeményezést. A folytatásban is egyetértettek, az az internetes felület, amelyre eddig feltöltötték írásaikat a versenyzők, a továbbiakban is működni fog. A megyei tanács elnöke elmondta, minden témában várják a blogbejegyzéseket a megye történéseiről, jelenségeiről és a problémákról is, ezekkel az írásokkal a bloggerek segítenék a megyei tanács munkáját.
 
Csíkszereda, 2013. augusztus 14.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774