Biztos a gyergyói műjégpálya feljavítása

( Szavazat)43 megjelenítés
A három héttel ezelőtti megszakítás után, Gyergyószentmiklóson július 2-án, kedden este megtartotta éves közgyűlése befejező részét a gyergyószentmiklósi műjégpályát adminisztráló Progym Sportegyesület. A jelen lévő Petres Sándor megyeitanács-alelnök tényekre bontva ismertette a műjégpálya-feljavítás helyzetét. 
 A gyergyószentmiklósi önkormányzat vagyonában szereplő, a Progym Sportegyesület által adminisztrált városi műjégpálya feljavításának ügyében minden kétséget eloszlattak a kedd esti közgyűlésen. Az egyesületnek hatodik éve tagja Hargita Megye Tanácsa is, így, míg a három héttel ezelőtti ülésre nem kapott meghívót, ezúttal a gyergyószentmiklósi ülésen jelen volt a megyei tanács által a képviseletre felhatalmazott Ferencz Judit, és meghívottként részt vett Petres Sándor, Hargita Megye Tanácsának alelnöke.
Kopacz Zoltán, a Progym SE elnöke Petres Sándort kérte fel elsőként a hozzászólásra, aki előrebocsátotta: csakis a tényekre kíván szorítkozni. A megyei tanács megkapott Gyergyószentmiklós önkormányzatától és a Progymtól egy 2007–2008-as dokumentációt a beruházás, a városi műjégpálya hűtésrendszere és palánkja felújításának szakmai anyagaként, az viszont az említett évek lej-euró árfolyama alapján történő számításokat tartalmazta. Hargita Megye Tanácsa tavaly novemberben határozatba foglalta, hogy 90%-ban támogatja a feljavítást, ehhez 2013 elején belefoglaltak 1,5 millió lejt a megyei önkormányzat költségvetésébe, Gyergyószentmiklós pedig ezt követően 167 ezer lejt, és nekifogtak a dokumentáció aktualizálásának.
– Nem egyedül dolgoztunk, volt egyeztetés az önkormányzattal, a Progym vezetőségével, jó néhány szakcéggel, és az elmúlt hetekben kialakult egy aránylag tiszta kép, miután felmértük, mik a tennivalók, és hogy minek mennyi az ára, illetve hogy a 3,3 helyett 4,45 lej körüli az euróárfolyam. Ezek alapján megállapítottuk, hogy a hűtőrendszer és a palánk cseréje áfával együtt mintegy 2,7 millió lejbe kerül – taglalta Petres Sándor. Rámutatott: az összegnek a fedezete részben megvan, ez az idei költségvetésbe foglalt 1,5 millió lej, és a 2014-es évre a június 20-i tanácsülésen előirányozták a további szükséges összeget. A költségvetést egyeztették a városi önkormányzattal is, így előreláthatóan nem lesz fennakadás ezen a téren – biztosította az érintetteket Petres Sándor, akinek kérdésére az ülésen jelen levő gyergyószentmiklósi polgármester, Mezei János mindezt megerősítette.
A feljavítási munka konkrét lefolyását illetően az alelnök előrebocsátotta: a partnerekkel – mind a helyi városvezetéssel, mind a sportegyesülettel – abban is egyetértettek, hogy miután egy nagyon kényes, bonyolult közbeszerzés vár rájuk, nulla annak az esélye, hogy a következő szezon előtt elkezdődjenek a munkálatok, és egyik szereplő sem kívánja a Gyergyói-medence jégkorongidényét félbeszakítani, ezért az optimális esetben 2-3 hónapot tartó közbeszerzési eljárást követően, 2014 tavaszán kezdenék el a feljavítást.
– Azon igyekszünk partnereinkkel együtt, hogy a beruházás lebonyolítása maximális odafigyeléssel történjék – fogalmazott a megyei tanács alelnöke.
Az ülésen a tagdíjakra vonatkozó határozatot is elfogadta a közgyűlés, ennek értelmében a hatodik éve a Progym SE tagjává vált Hargita Megye Tanácsa évi 100 ezer lejes tagdíjat fizet 2013-tól.
 
Gyergyószentmiklós, 2013. július 2.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774