Biztonságossá teszik a gyergyószentmiklósi műjégpályát

( Szavazat)32 megjelenítés
Gyergyótölgyes adott helyet Hargita Megye Tanácsa soros ülésének november 26-án, hétfőn. Olyan fontos kérdésekben döntöttek, mint együttműködés a gyergyószentmiklósi önkormányzattal a műjégpálya biztonságos működéséhez szükséges munkálatok elvégzéséről, a Regionális Hulladékgazdálkodási Rendszer megvalósíthatósági tanulmánya vagy a Csíksomlyón létesítendő sípálya építésének támogatása. 
 Borboly Csaba tanácselnök a Gyergyótölgyesen eszközölt fejlesztésekkel indokolta a helyválasztást, hiszen ma adták át a Gyergyótölgyesi Neuropszichiátriai Rehabilitációs és Rekuperációs Központ felújítási-bővítési munkálatait, és emellett számos jelentős beruházást végeztek a településen. A tanácselnök kiemelte, Hargita Megye Tanácsának fő célja a megye északi térségének fejlesztése, munkahelyek teremtése, és ehhez elengedhetetlen a helyi, megyei és országos képviselet együttműködése, amelyek segítségével jelentős összegeket lehet bevonni a térség fejlesztésére. Tölgyes rengeteg értékkel rendelkezik, úgymint a történelmi épületek, mezőgazdasági területek, és a megyei tanács igyekszik támogatni ezen értékek gazdasági kiaknázását, munkahelyek teremtését.
A megyei döntéshozó testület a kihelyezett ülésén jóváhagyta a megyei tanács és Gyergyószentmiklós önkormányzata közti együttműködést a Gyergyószentmiklós köztulajdonában levő műjégpálya javítási és korszerűsítési munkálatainak elvégzése érdekében. A megyei tanács vállalta a műjégpálya palánkjának, illetve hűtőberendezésének korszerűsítését, lehetővé téve annak biztonságos működtetését.
Újabb szakaszához érkezett a Hargita megyei integrált hulladékgazdálkozdási rendszer kiépítésének ügye, miután Hargita Megye Tanácsa elfogadta a regionális hulladékgazdálkodási rendszer megvalósíthatósági tanulmányát, amely előfeltétele a megye integrált hulladékgazdálkozdási rendszerének kiépítésére vonatkozó beruházás kivitelezésének. A megyei tanács 50 ezer lejes támogatást hagyott jóvá a balánbányai 2-es számú nappali központ 2012. évi működési költségeinek fedezésére, ahol 1–3 év közötti hátrányos helyzetű gyerekekről gondoskodnak; a megyei tanács évente vállalja a nappali központ működési költségei felének fedezését.
A megyei tanács képviselői üdvözölték a Csíksomlyón létesítendő sípályát, amely hozzájárulhat a megyeszékhely turisztikai kínálatának bővítéséhez, éppen ezért elfogadták a sípálya üzemeltetőinek kérését, miszerint Hargita Megye Tanácsa hagyja jóvá a sípálya vízellátásához szükséges vezetékek átvezetését a Multifunkcionális Központ területén. Ugyanakkor a megyei önkormányzat döntött a 2012-es Hargita Megyei Sportgála megszervezéséről, amelyet december 22-én rendeznek meg, együttműködésben az Ifjúsági és Sportigazgatósággal.
A tanácsülésen részt vett Mik József RMDSZ-es képviselőjelölt is, aki gratulált a megyei tanács eddigi megvalósításaihoz, és újabb fejlesztések szükségességére hívta fel a figyelmet. Ugyanakkor a tanácsülésen lehetőség volt a helyi lakosság kéréseinek, javaslatainak átbeszélésére is.
 
Gyergyótölgyes, 2012. november 26.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774