Beszámoló - Őszi vásár Székelyudvarhely, 2010. október 1-3.

( Szavazat)151 megjelenítés
Beszámoló
Őszi vásár Székelyudvarhely, 2010. október 1-3.
 
 Rendkívül jó hangulatban zajlott a hétvégén az Őszi Vásár Székelyudvarhelyen, a hatalmas népszerűségnek örvendő Székely Termékek Fesztiválja, valamint a Nemzetközi Kiállítás és Vásár, a VII. Borfesztivál. Az időjárás is kedvezett a résztvevőknek.
Prima Press Kft., a Hargita Megye Tanácsa és a Székelyudvarhely Város Tanácsa közös szervezésében a minifocipályán 35 székely termelő árulta a hagyományos termékeket. Minden kapható volt, mi szem-szájnak ingere – dúskálhatott a látogató a székely termékekben. Házi túró, kolbász, csülök, füstölt sonka, paprikás szalonna, zsíros kenyér, hazai lekvár, méz, mézes kalács, zöldségek, kézműves termékek egyaránt hirdette: a hazai termék is megállja helyét a piacon.
Hargita megye minden szegletéből képviselve voltak a termelők: Szász Illés Korond, Lajos Ferenc Csíkpálfalváról, Bartha Zsolt és Gáll Erzsébet Gyergyószentmiklósról, Kovács Attila, Bán Bartos Tünde, Kilyén József, Bíró Erzsébet és Varga Géza Székelyudvarhelyről, Kányádi Lenke Vilma Nagygalambfalváról, Gidró Lehel Karcfalváról, Szabó Julianna, Radip-com Madéfalváról, Fatányéros Panzió, Molnár Csaba Gyimesközéplokról, Egyed József Lövétéről, Jakab Dénes Tusnádról, Bartis Attila, Ördög Róbert Gyergyószárhegyről, , Biofruct Kft. Trans-serv Kft., Kovács Turi Emese, Sándor Dalma Németh Márta Csíkszeredából, Forgács Domokos Kobátfalva, Kovács Béla, Dávid Alpár Bodosról, Péter István Zetelakáról, Both Imre Dánfalváról, Pál Irma Kecsetről, Koncz Béla Székelykeresztúrról.
                        
A vásár sikerét az is igazolja, hogy sok termelő már kora délutánra eladta termékét.
A főszervező nagyon örvendett, hogy a székely termékek ennyire sikeressé tették a rendezvényt a vásárlóközönség számára, ahol 15 ezer ember fordult meg.
Folyamatos színpadi előadások zajlottak a vásártérnek berendezett focipályán. Szombaton délután csíkszentdomokosi, balánbányai és csíkszeredai gyerekekből álló Köpice néptánccsoport szórakoztatta a vásárló közönséget, később viccmondó verseny csalt mosolyt az arcára kicsinek és nagynak, melyen kisgyerek és öregasszony egyaránt elmondta a poénokat. 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774