Bemutatták Brüsszelben a Robinwood Plus projekt javaslatcsomagját

( Szavazat)46 megjelenítés
Az erdőgazdálkodás, fafeldolgozás, erdei turizmus, biodiverzitás, biomassza felhasználása és környezeti nevelés témakörben terjesztettek elő javaslatcsomagot az Európai Bizottságnak a Robinwood Plus nemzetközi projekt résztvevői június 26-án Brüsszelben. 
 A hatékony erdőgazdálkodásról, a fafeldolgozásról és a kapcsolódó területekről szóló Robinwood Plust Limousin Régió Képviseleti Irodájában mutatták be az illetékeseknek. Jelen volt a Bizottság mezőgazdasági és vidékfejlesztési főigazgatóságától Lovisa Lilliehöök, valamint a környezetvédelmi főigazgatóságtól Rakonczay Zoltán, továbbá a projektpartnerek képviselői, köztük a romániai partner, Hargita Megye Tanácsa küldöttsége. A találkozót a projekt kommunikációért felelős partnereként, Hargita Megye Tanácsa szervezte. A többi partner: Liguria régió (Olaszország, projektvezető), Limousin Regionális Tanácsa (Franciaország), Kainuu Regionális Tanácsa (Finnország) és Calabria régió (Olaszország).
A résztvevőket Marc Horvath, Limousin Regionális Tanácsának elnöke köszöntötte, majd Roberta Casapietra projektmenedzser bemutatta a Robinwood Plust. A javaslatok között szerepeltek a Hargita Megye Tanácsa által megfogalmazott irányelvek, így a fából való építkezés támogatása (ez középületekre is vonatkozik), a fa helyi feldolgozásának ösztönzése, az erdőtulajdonosok szövetségbe tömörítése, a bioenergia előállításának technikai és anyagi támogatása, utóbbin az adókedvezményeket is értve. A javaslatokat és irányelveket márciusban, a franciaországi Limoges-ban, Limousin tartomány fővárosában rendezett nemzetközi konferencián dolgozták ki, vitatták meg. Az Európai Bizottság munkatársainak észrevételeit, javaslatait figyelembe véve a Robinwood Plus résztvevői őszre véglegesítik a dokumentumot. (Minderről bővebben olvashatnak a http://www.robinwoodplus.eu/ honlapon.)
A Robinwood Plus projekt fő célja az erdők sokoldalú szerepének növelése a gazdasági fejlődésben, a környezetvédelemben és az életminőség javításában a vidéki területeken. Hivatalosan 2010 januárjában indult, teljes időtartama 48 hónap, 2013 decemberében ér véget. Összköltségvetése 3 063 463,56 euró, ezt részben az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) támogatta, részben pedig a partnerek. A Robinwood Plus résztvevői tapasztalatcsere révén próbálták kiegyenlíteni a partner régiók közti fejlettségi szintkülönbségeket. A Robinwood Plus alprojektjeit már lebonyolították, e nemzetközi pályázatok eredményeként öt Hargita megyei önkormányzat jutott támogatáshoz: Gyergyócsomafalva, Gyergyóremete, Madéfalva, Oroszhegy, Szentegyháza.
 
Brüsszel, 2013. június 27.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774