Bemutatkozott Hargita megye új főtanfelügyelője

(0 Szavazat)50 megjelenítés

Az ország legfiatalabb főtanfelügyelőjeként mutatta be a 33 éves Ferencz S. Alpárt Borboly Csaba megyeitanács-elnök a január 20-án, Csíkszeredában tartott sajtótájékoztatón. Az új Hargita megyei főtanfelügyelő kinevezését egy nappal korábban írta alá az oktatási miniszter.
Ferencz S. Alpár tagja a csíkszeredai tanácsnak, a Csíki Területi RMDSZ oktatási ügyekért felelős alelnöke, és jelenlegi tisztsége előtt a csíkszeredai József Attila Általános Iskola igazgatója volt. Az újságíróknak elmondta, hogy folyamatosan egyeztetni szeretne civil szervezetekkel, szakszervezetekkel, szülői bizottságokkal, egyházakkal; mint fogalmazott, áthelyezné a hangsúlyt az ellenőrző szerepről a konzultatívra. A főtanfelügyelő azt is kifejtette, hogy az iskolák nagyobb fokú önállóságának és a gyermekközpontú oktatásnak a híve, ami a tanintézetek nagyobb felelősségvállalását is jelenti.

 

 

„A megye érdekeit képviselném a minisztérium felé” – jelentette ki Ferencz.
A sajtótájékoztatón részt vett Ladányi László Zsolt prefektus is, aki gratulált a főtanfelügyelőnek a kinevezéshez, és felolvasta a miniszter erről szóló rendeletét.
„A mai naptól sem mi, sem a megye pedagógustársadalma, sem a helyi és megyei önkormányzatok nem mutogathatnak másra megyei szinten megoldható problémáknál – mondta Borboly Csaba. – Nem kenhetjük el a felelősséget azzal, hogy egy akaratunkon kívül, Bukarestből vagy Maroshévízről kinevezett személy intézkedik jól-rosszul a megyei oktatás problémáiban.”
A megyei tanács elnöke szerint Ferencz S. Alpár kinevezésével olyan személy kerül a főtanfelügyelői tisztségbe, aki nyíltan vállja, hogy az oktatás közügy, közösségi ügy.
„Alpár az a személy, aki tudatában van annak, hogy az előttünk álló országos tanügyi reformból megyénk oktatása akkor tud kikerülni sikeresen, ha minden érintettet közös gondolkodásra, megoldási javaslat keresésére és a megvalósításokban való aktív részvételre lehet sarkallni” – méltatta Borboly az új főtanfelügyelőt, hozzátéve, Ferencz szerepét nehezíti, feladatkörének fontosságát pedig növeli az a tény, hogy a román nyelv oktatási módszertanának magyar diákokat érintő változásai, amelyek ígérete bekerült a kormányprogramba, új kihívás elé állítja megyénk pedagógustársadalmát.
Borboly Csaba megköszönte Bondor Istvánnak főtanfelügyelőként tavaly májusig végzett munkáját, és reményét fejezte ki, hogy a megyei tanácsos szakmai tanácsaival segíti majd Ferenczet.
Csíkszereda, 2010. január 20.
 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774