Bándi Zoltán a Hargita Megyei Juhtartó Egyesület új elnöke

(1 Szavazat)53 megjelenítés

A Hargita Megyei Juhtartó Egyesület éves közgyűlését tartották február 28-án Csíkszeredában, Hargita Megye Tanácsának székházában. A megye különböző térségeiből érkező juhtartó egyesületek képviselőivel Fekete Endre, az egyesület titkára a 2010-es megvalósításokat és az egyesület jelenlegi anyagi helyzetét ismertette, ezt követően pedig megválasztották a szervezet új elnökét Bándi Zoltán személyében.

 

Püsök László, a Hargita Megyei Állat-egészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság vezetője a juhok és kecskék azonosításáról és nyilvántartásáról szóló 23/2010-es számú sürgősségi kormányrendeletet ismertette. A kereskedelmi gazdaságoknak a füljegyet és annak felhelyezését saját költségből kell fizetniük, míg a családi gazdaságoknak csupán a füljegyet kell megvásárolniuk, ugyanis annak felhelyezését az állami költségvetésből fizetik az állatorvosoknak. A szövetségek esetében a füljegyet és annak felhelyezését is a szövetségnek kell állnia, és ezt az állat-egészségügyi igazgatóságnál kell kérvényezniük – közölte a hatóság vezetője.

A közgyűlésen Hargita Megye Tanácsát Becze István megyei tanácsos képviselte, aki Borboly Csaba tanácselnök szavait tolmácsolta a jelenlévőknek: „Hargita Megye Tanácsa folyamatosan szerepet vállal a vidék alapját képező mezőgazdasági ágazat fenntartásában. Meggyőződésünk, hogy a hús- és tejfeldolgozók, értékesítési szövetkezetek létrehozása, valamint szakmai képzések, kiállítások, a tradicionális termékek népszerűsítése mind hozzájárulnak a térség mezőgazdasági életének fejlesztéséhez. A helyi termékek előállítása és értékesítése az egyedüli lehetőség, hogy fennmaradjon a térség mezőgazdasága. A megyei tanács ezután is tagdíjat fizető tagja szeretne lenni a szövetségnek, és minden kezdeményezést, javaslatot szívesen fogad.”

   
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774