Az önkéntesség jegyében díjaztak fiatalokat Csíkszeredában

( Szavazat)50 megjelenítés
 
 
A Hargita megyei aktív, kiemelkedő közösségi tevékenységet folytató fiatalokat, eredményes ifjúsági projekteket lebonyolító szervezeteket, valamint az ifjúsági szervezeteket, programokat segítő önkormányzatokat díjazták a május 18-án Csíkszeredában megrendezett ifjúsági konferencián. Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság az eseményt a 2011-es Ifi Napok programsorozat keretében szervezte meg.
 
Birtalan József megyemenedzser, Csedő Zsófia, a Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Iazgatóság vezetője, valamint Ladányi László Zsolt prefektus köszöntőbeszéde után Bakó Rozália Klára Lelkes önkéntesekből sikeres munkavállalók címmel tartott előadást. A díjak átadása előtt Zonda Erika, a megyei tanács Programok és Vidékfejlesztés Igazgatóságának vezetője elmondta, hogy Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság, a sokéves gyakorlatnak megfelelően, az idén is megszervezi az Ifjúsági Napok keretében azoknak az egyesületeknek, örök-aktív fiataloknak a díjazását, akik munkája példaértékű a közösségek életében.
A díjátadó alkalmával dicséretben és könyvjutalomban részesült Szabó Noémi és Bartos Tímea, a Segítő Mária Gimnázium diákjai, akárcsak a Csíkajnádi Szent István Szervezet alapítója és elnöke, Szőgyör Lóránt, valamint a Nagy István Művészeti Líceum X. B osztályának diákjai, utóbbiak a Pro Animalia Alapítvány elnöke, Orendi Éva ajánlására, mivel tevékenységükkel hozzájárultak a Pro Animalia Állatvédő Alapítvány által fenntartott állatotthon működtetéséhez a több mint húsz felajánlott képzőművészeti alkotás révén; a díjat Antal Mónika vehette át. Ugyancsak dicséretben és könyvjutalomban részesült a szentegyházi Gábor Áron Iskolaközpont diáktanácsának elnöke, Tankó Levente.
Hajdó Izabella, a Boros Fortunát Elméleti Líceum diákja a megyei tanács Ígéret Díját, érmet, oklevelet és 160 lej értékű könyvutalványt vehetett át, a Csíkajnádi Szent István Szervezet képviselője, Dobos László pedig szintén Ígéret Díjat, érmet, oklevelet, továbbá 210 lej értékű könyvutalványt. Fazakas Gabriella, Csík Terület Ifjúsági Tanácsának önkéntese is Ígéret Díjat, érmet, oklevelet és 270 lej értékű könyvutalványt kapott.
A Diákönkormányzatok kreatív projektje kategóriában a Segítő Mária Gimnázium diáktanácsát díjazták, a díjat Bors Norbert vette át. A szentegyházi Gábor Áron Iskolaközpont diáktanácsa vezetőségének tagja, Gedő Anita dicséretben és könyvjutalomban részesült, Kristály Beáta az Ez S(e)M Újság, a Segítő Mária Gimnázium diáklapjának szerkesztéséért vehetett át díjat, érmet, oklevelet és 160 lej értékű könyvutalványt. A székelykeresztúri Orbán Balázs Gimnázium diáktanácsának tagja, Hári Nóra, Ígéret Díjban, éremben, oklevélben és 210 lej értékű könyvutalványban részesült. Ugyancsak Ígéret Díjat, érmet, oklevelet kapott, továbbá 270 lej értékű könyvutalványt a Márton Áron Gimnázium diáktanácsának tagja, Szabó Györke István. A gyergyóalfalusi Domokos Pál Péter Hagyományőrző Egyesület tagja, Szakács Bernadett dicséretben és könyvjutalomban részesült, akárcsak a Kákavirág Egyesület táncoktatója, táncosa, Márton Zoltán. Díjazták még Bencze Barnát, a székelykeresztúri Orbán Balázs Gimnázium diáktanácsának elnökét és a Szépvízi Ifjúságért Egyesület tagját, Fekete Örsöt.
A Csíkajnádi Szent István Szervezet Szent Imre-díjat, érmet, oklevelet és 160 lej értékű könyvutalványt tudhat magáénak, Kolumbán Boglárka pedig Szent Imre-díjat, érmet, oklevelet és 210 lej értékű könyvutalványt vehetett át a Megyei Gólyabál című projektért. Fazakas Szabolcs, a Visus Kulturális Egyesület elnöke a Székelyföldi Legendárium című projektért Szent Imre-díjat, érmet, oklevelet és 270 lej értékű könyvutalványt kapott, Katona Mihályt, Korond polgármesterét pedig az ifjúsági programok támogatása terén kifejtett tevékenységéért Önzetlenség Díjjal, éremmel, oklevéllel és 270 lej értékű könyvutalvánnyal díjazták. Post mortem Márton Áron-díjjal éremmel és oklevéllel tüntették ki a fiatalon elhunyt, rendkívüli műveltségű, a gyergyói ifjúságért, ifjúsági élet fellendítéséért igen aktívan tevékenykedő Selyem Andrást. Meglepetés díjban Szabó Kázmér, a CSTIT elnöke, Koronka Sándor, a Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság munkatársa, valamint Iochom Zsolt, a Sapientia harmadéves diákja részesült, utóbbi a megyei tanács Szórványprogramjában kifejtett tevékenységéért.
Az elismerések átadása után az Önkéntességtől a munkavállalásig témával tartottak kerekasztal-beszélgetést World café módszerrel.
 
Csíkszereda, 2011. május 18.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774