Az illyefalviak mutatták be a legszínvonalasabb előadást Ajnádon

( Szavazat)31 megjelenítés
Immár tizenegyedik alkalommal szerveztek november 18-án Amatőr Színjátszó Találkozót Csíkszentmihály községben. Az idén Csíkajnád adott otthont a rendezvénynek. 
 A Csíkajnádi Szent István Szervezet és a Vacsárcsi Ifjúsági és Kulturális Egyesület által szervezett rendezvény a Csíkmindszenti Amatőr Színjátszó Csoport Bölöni éjszaka című jelenetével kezdődött, majd a csíkszentmihályi Smiley Csoport vidám jeleneteivel (Román rendőrök, Favágók, Tip-top, Juliska és Mariska) folytatódott. A szentmihályiak után a Borzsovai Férfikórus előadását hallhatta a közönség, őket követte a Csíkvacsárcsi Ifjúsági Színjátszó Csoport, amely bemutatta a Bözsi mindent elintéz, valamint a Szülészeten című jeleneteket. A következő fellépő a Vigyorgók Színtársulat volt Szentegyházáról, amely a Hófehérke és a hét törpe című paródiával érkezett Csíkajnádra. Utána a Vacsárcsi Cserevirág Néptánccsoport lépett színpadra mezőségi tánccal. Az este utolsó versenyzői Háromszékről, Illyefalváról érkeztek, és Bemutatták a Bírónál, valamint a Süt a Hold című jeleneteket. Az est meghívott színészei Kozma Attila és Lung László Zsolt voltak, akik zenés műsorukkal örvendeztették meg a közönséget.
A zsűri (Bogos Róbert tanár, Kovács István tanító, Bilibók Ibolya kulturális referens, Rácz Árpád tanító, megyei tanácsos és Kerekes Zsófia tanárnő) döntése szerint a legszínvonalasabb előadás az Illyefalvi 20 Plusz Csoporté volt, a legmesésebb előadást a Szentegyházi Vigyorgók mutatták be. Az elbírálók a legélethűbb produkcióért járó díjat a Vacsárcsi Színjátszó Csoportnak ítélték, a legdinamikusabb csapatnak pedig a Smiley Csoport találták Csíkszentmihályról. A Csíkmindszenti Színjátszó Csoport legnépiesebb előadásáért Hargita Megye Tanácsa díját kapta. A szervezők az előző évekhez hasonlóan mindenkit díjaztak.
A rendezvény támogatói a Hargita Megye Tanácsa és a Communitas Alapítvány.
 
Csíkszentmihály, 2012. november 19.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774