Az év élsportolóit díjazták Csíkszeredában

( Szavazat)151 megjelenítés
A 2011-es Hargita Megyei Sportgálán a legjobb női versenyző címet a sokszoros bajnok Tófalvi Éva, míg a Hargita megye legjobb sportolója címet Novák Károly Eduárd tudhatja magáénak 2011-ben.
 
 
 
 
A 2011-es sportgálát a Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság és Hargita Megye Tanácsa szervezésében tartották december 18-án a csíkszeredai Hargita Vendégváróban. A gála megnyitóján Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta: vannak olyan személyiségek, akiknek a teljesítménye példaértékű, és egy egészséges társadalomban a sportnak óriási szerepe kell legyen.
 
– Azokat a személyeket, akik mögött teljesítmény van, láthatóvá kell tennünk, követendő példaként kell a fiatalok elé állítanunk őket. Ezért évről évre, a Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatósággal közösen, díjazzuk a megye sportolóit a legkisebbektől a veteránokig. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy a mindennapi nagyon kemény munkájukban, karrierjükben ez az elismerés is elégtételként szolgálhat, munkájukat nagyra értékeljük – zárta szavait a megyei tanács elnöke, aki a díjazás alkalmával Novák Károly Eduárdnak és Tófalvi Évának adott át díjat. Hargita Megye Tanácsa részéről a díjátadáson részt vettek még Sófalvi László alelnök, Stoia Sabina, Cristinel Glodeanu, Szentes Antal, Tamás Zoltán és Tordai Árpád megyei tanácsosok és Zonda Erika, a megyei tanács programigazgatóságának vezetője.
 
Hargita Megye Tanácsa 17 ezer lejjel támogatta az idei sportgálát. Ebből 15 ezer lejt díjakra, kétezer lejt pedig a veterán labdarúgók különdíjaira fordítottak.
 
A nagyszámú érdeklődőt vonzó díjátadáson az ifjúsági kategória 8. helyezettjei a csíkszeredai ISK U15-ös női és férfi cselgáncscsapatai, edzőik Daniel Albert, Dánél Szabolcs, Pantea Corneliu és Veress László. Az ifjúsági csapatok 7. helyezettjei a csíkszeredai ISK U17-es női és férfi cselgáncscsapatai, edzőik Daniel Albert, Dánél Szabolcs, Pantea Corneliu és Veress László. A rangsor 5. és 6. helyét a székelyudvarhelyi ISK ifjúsági I-es és II-es birkózócsapata foglalja el, edzőik Bodrogi Csaba és Katona László. A sportgála rangsorának 4. helyezettje a csíkszeredai ISK – Sportklub U20-as cselgáncscsapata. Edzők: Daniel Albert, Dánél Szabolcs, Pantea Corneliu, Veress László és Sinka Szabolcs. Az ifjúsági korosztályban a 3. helyezést a székelyudvarhelyi ISK U18-as fiú gyeplabdacsapata érte el. Edző: Bán Szél István. A rangsor második helyezettje a csíkszeredai ISK-HSC ifjúsági 2-es csapata lett, edzőik Geréb István és Molnár Attila. A rangsor 1. helyét pontazonossággal három csapat foglalja el, a székelyudvarhelyi ISK U18-as női, az U21-es férfi gyeplabdacsapata, edzőjük Bán Szél István, illetve a csíkszeredai ISK-HSC ifjúsági 1-es jégkorongcsapata, edzőjük Gál Sándor és Hozó Levente.
 
A felnőttcsapatok díjazásánál a csapatrangsor 5. helyezettje a csíkszeredai 300 BOWLING KLUB let, 4. a gyergyószentmiklósi Krigel Sportklub fogathajtócsapata, menedzserük Bajkó Tibor. 3. a csíkszeredai BUSHI TOKUKAI Sportklub kendocsapata, edző Búzás Csaba, 2. pedig a csíkszeredai Sportklub női jégkorongcsapata, edzők: Sándor Ibolya, Antal Károly, Szigeti László és Gál Sándor. A rangsor első helyezettje a csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, edzők: Charles Franzen és Nagy Béla, valamint a székelyudvarhelyi SZKC kézilabdacsapata, edző Vlad Caba.
 
 
 
A különdíjak kategóriában 2011-ben kifejtett tevékenységükért a következő veterán sportolók részesültek különdíjban:
 
1. KERESZTES GYULA – CSÍKI FUTÓKÖR – ATLÉTIKA
 
2. BARABÁS RÓZÁLIA – CSÍKI FUTÓKÖR – ATLÉTIKA
 
3. SPANACHI ILIE – CSÍKI FUTÓKÖR – ATLÉTIKA
 
4. SÁNDOR ŞTEFAN – CSÍKI FUTÓKÖR – ATLÉTIKA
 
5. IMRE ISTVÁN – AS GENTIANA – ATLÉTIKA
 
6. ORBÁN JÓZSEF – AS GENTIANA – ATLÉTIKA
 
7. KEDVES IGNÁC– CSÍKI FUTÓKÖR – ATLÉTIKA
 
8. PORÁCZKI CSABA – AS GENTIANA – ATLÉTIKA
 
9. SZŐCS LÁSZLÓ – CSÍKSZEREDAI SPORTKLUB – CSELGÁNCS
 
10. CSOMORTÁNI ATTILA – CSÍKSZEREDA – ATLÉTIKA
 
11. KOVÁCS ATTILA – CSÍKSZEREDA – ATLÉTIKA
 
 
 
Különdíjban részesültek a 2011-es sporteredményeik elismeréséül a következő sportolók, illetve személyiségek:
 
KISS ISTVÁN edző – Tanulók Klubja, Székelykeresztúr
 
PAPP ESZTER és PÂSLARIU VLAD – sporttánc, Gyergyószentmiklós
 
VAJDA SÁNDOR sportoló – szabadfogású birkózás, Iskolás Sportklub, Székelyudvarhely
 
JUON MIHÁLY – szabadfogású birkózás – Iskolás Sportklub, Székelyudvarhely
 
MÁRTON BARNA – szabadfogású birkózás – Iskolás Sportklub, Székelyudvarhely
 
JAKAB ÁRPÁD – szabadfogású birkózás – Iskolás Sportklub, Székelyudvarhely
 
MOLNOS SÁNDOR – szabadfogású birkózás – Iskolás Sportklub, Székelyudvarhely
 
FARKAS ZOLTÁN – cselgáncs – Iskolás Sportklub, Csíkszereda
 
SZŐCS ELEMÉR – cselgáncs – Iskolás Sportklub, Csíkszereda
 
STOICA MARK – cselgáncs – Iskolás Sportklub, Csíkszereda
 
FINTA VIKTÓRIA- cselgáncs- Iskolás Sportklub, Csíkszereda
 
COŞARCĂ COSMIN – szánkó – Iskolás Sportklub, Maroshévíz
 
DEAC RĂZVAN – szánkó – Iskolás Sportklub, Maroshévíz
 
VÂLCAN TEODORA – szánkó – Iskolás Sportklub, Maroshévíz
 
VODĂ IONUŢ – szánkó – Iskolás Sportklub, Maroshévíz
 
BÚZÁS DOROTTYA – sí, Iskolás Sportklub, Csíkszereda
 
GEGŐ HUNOR – sí, Iskolás Sportklub, Csíkszereda
 
 
 
A megye tanintézetei által elért eredményekért járó különdíjban a zetelaki Dr. Boros Fortunát Elméleti Líceum kézilabdacsapata részesült. Edző: Tamás Zoltán csapatkapitány.
 
2011-ben ünnepeltük a Hargita megyei labdarúgás fennállásának 90. évét. Ebből az alkalomból több személyiség is emléklapot vehetett át:
 
LŐRINCZ ISTVÁN
 
JAKAB JÓZSEF
 
BORBÉLY ALBERT
 
ZSOMBORI GYULA
 
CSAVAR ZOLTÁN
 
BODOR GYÖRGY
 
PÉTER JÓZSEF
 
TAMÁS ZOLTÁN
 
SZÉL KÁROLY
 
LÁSZLÓ GYULA
 
LÁSZLÓ LÁSZLÓ
 
LŐRINCZ GÉZA
 
BÉRES GYULA
 
SCHWARZENBERG KÁROLY
 
 
 
CSÍKSZEREDÁBÓL:
 
KOPACZ JÓZSEF
 
LADÓ DÉNES
 
CSÖREGI JÁNOS
 
KECSETI PÁL
 
MAJOR ÁGOSTON
 
TAKÁCS ISTVÁN
 
STICLARU IOAN
 
ID. ANTAL KÁROLY
 
 
 
GYERGYÓSZENTMIKLÓSRÓL:
 
BUSLIG GYULA
 
BARTHA FERENC
 
PALTÁN JÓZSEF
 
BENEDEK PÁL
 
KÉMENES BÉLA
 
ANTAL PÉTER
 
CERGHIZAN AUREL
 
FARKAS CSABA
 
 
 
MAROSHÉVÍZRŐL:
 
TODERIŢĂ VLAD
 
JÁNOSI VALÉR
 
 
 
BALÁNBÁNYÁRÓL:
 
BARNA IOAN
 
ANDRONIC GHEORGHE
 
KOZMA KÁLMÁN
 
 
 
SZÉKELYKERESZTÚRRÓL:
 
ÜTŐ LÁSZLÓ
 
GYÖRFI KÁROLY
 
SIMÓ LAJOS
 
ZSIDÓ JÁNOS
 
DEMETER SÁNDOR
 
ID. KLEIN LÁSZLÓ
 
 
 
Az ifjúsági sportolók díjazása
 
 
 
A lányok rangsora:
 
A rangsor 10. helyét két sportoló foglalja el, Ferencz Katalin, a gyergyószentmiklósi ISK sportolója, edzők Jánosi István, Jánosi Béla és Gyulai Adalbert, illetve Roşca Mădălina, a maroshévízi ISK szánkós versenyzője, edző Dobrean Livia. 9. helyezett a csíkszeredai ISK sízője, Fazakas Aliz, a versenyző edzője ifj. Biró Tibor. 8. a műkorcsolyázó Măriuţa Sabina, a csíkszeredai ISK versenyzője lett, edzője Bogyó Löffler Mária. A lányok rangsorában a 7. helyet Ferencz Hanke Réka alpesi síző foglalja el. Ő a csíkszeredai Tanulók Klubját képviseli, edzője Szabó Nándor. A rangsor 6. helyezettje Tófalvi Orsolya, a csíkszeredai ISK sílövője lett, edzőnő Gecse Izabella. 5. Sógor Sarolt alpesi síző, a csíkszeredai Tanulók Klubjának versenyzője, edzője szintén Szabó Nándor. 4. a csíkszeredai ISK rövidpályás gyorskorcsolyázója, Szőcs Renáta. A sportolót Csiszér Judit edző készíti fel. A 3. helyezett Sára Tímea sílövő, a gyergyószentmiklósi ISK versenyzője, edzője Gyulai Adalbert. A rangsor 2. helyezettje a csíkszeredai ISK gyorskorcsolyázója, Silló Ottilia, edzője Csiszer Judit. Az ifjúsági lányoknál az év versenyzője Balázs Tünde lett, aki a múlt idényben a csíkszeredai ISK versenyzője volt, edzője Csiszer Judit.
 
 
 
A fiúk rangsora:
 
A 10. helyet az ifjúsági fiúk rangsorában két sportoló foglalja el, Bardócz Richárd, a csíkszeredai ISK cselgáncsozója, edzője Dániel Albert, valamint Vâlcan Alexandru Ionel, a maroshévízi sportiskola szánkósa, edzője Dobrean Livia. A 9. helyezett Savin Tudor Marius tékvandós, a WTF stílus művelője, a csíkszeredai Phoenix Sportklub versenyzője, edző Simó Mihály. 8. Vişan Vlad cselgáncska, a csíkszeredai ISK versenyzője, edzője Dániel Albert. A rangsor 7. helyezettje Czüvek Lóránd és Karda Szilárd, mindketten a csíkszeredai PHOENIX Sportklub versenyzői, edzőjük Simó Mihály. A 6. helyet Sára Péter, a gyergyószentmiklósi ISK sífutója foglalja el, edzője Jánosi István, Jánosi Béla és Gyulai Béla. Az 5. helyezett a csíkszeredai ISK Sportklub versenyzője, Kosz Zsolt műkorcsolyázó, a sportolót Bogyó Löffler Mária készíti fel. A rangsor 4. helyezettje Grigore Alexandru és Crăciun Florin bobosok, a csíkszeredai Sportklub versenyzői, edzőjük Hodos László. A rangsor 3. helyezettje Kopacz Kund alpesi síző, a csíkszeredai Tanulók Klubja versenyzője, edzője Szabó Nándor. 2. helyezett a csíkszeredai ISK gyorskorcsolyázója, Gál Oravecz István, edzője Bogyó Mária. Az ifjúsági fiúk rangsorában az év versenyzője Imre Emil lett, aki a csíkszeredai ISK gyorskorcsolyázója, edzője Bogyó Mária.
 
 
 
A felnőtt sportolók díjazása
 
Azok a sportolók részesültek dicséretben, akik az idén a legjobb eredményeket érték el. A felnőtt versenyzők rangsorában a 10. helyet két sportoló birtokolja, mindketten tékvandósok, Olti Attila, a csíkszeredai BLACKWIDOW Sportklub versenyzője (edzője Péter Balázs) és Westhont Noémi, a Phoenix Sportklub versenyzője (edzője Simó Mihály). 9. a csíkszeredai TURBULENCIA sportrepülőse, Puskás T. Ferenc, edzője Sárig István. A 8. Gercuj Adél lett, ő a csíkszeredai Sportklub cselgáncsszakosztályát erősíti, edzője Sinka Szabolcs. A rangsor 5., 6. és 7. helyét a csíkszeredai BLACKWIDOW versenyzői foglalják el, azaz Péter Endre (5.), Vaszi Borbála (6.) és Lakatos Adél (7.). Mindhárom versenyzőt Péter Balázs edzi. A 4. helyen a Sportklub versenyzője, Kelemen Zoltán áll, aki műkorcsolyázó, edzője Bogyó Löffler Mária. A rangsorban a 3. helyezést Suciu Simion tájfutó foglalja el, aki a csíkszeredai Carpati versenyzője, edzője Iosub Gabriela.
 
A 2011-es Sportgála legjobb női versenyzője a sokszoros bajnok Tófalvi Éva lett. Tófalvi Éva a csíkszeredai Sportklub versenyzője, edzője Márton Simon. Idén Hargita megye legjobb sportolója Novák Károly Eduárd lett. Edét édesapja, Novák Károly készíti fel a versenyekre.
 
 
 
Csíkszereda, 2011. december 18.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774