„Az eredményekért áldozatokat is kell hozni”

( Szavazat)75 megjelenítés

Több munkaponton zajlik a 123A számú megyei út felújítása Alcsíkon Hargita Megye Tanácsának az Európai Unió Regionális Operatív Programja keretében nyert pályázata alapján. Ennek kapcsán egyeztetett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a csíkszentsimoni és a csatószegi lakosokkal május 26-án.

 

A korábbi, csíkszentkirályi és csíkszentimrei egyeztetésekhez hasonlóan a csíkszentsimoni, majd ezt követően a csatószegi kultúrotthonban megszervezett lakossági fórumon is szép számban jelentek meg az érdeklődő helyi lakosok. A fórumok egyik fő témája az útfelújítás kapcsán sürgetővé vált vízbekötések problémája volt, amelyet az útfelújítási munkálatok megkezdése előtt mihamarabb meg kell odjanak. Az ezzel járó költségek egy részét a helyi és a megyei tanács vállalta fel. A helyiek számára nagy gondot jelentő másik problémának, a csatornázás hiányának a megoldása is folyamatban van, ennek érdekében tartózkodott Csíkszentsimon, Csíkkozmás és Tusnád község polgármestere és a megyei tanács illetékes igazgatója a fórum napján Bukarestben. Ezt a fórum helyi szervezője, Csata Gábor, Csíkszentsimon alpolgármestere tudatta az egyeztetés résztvevőivel, aki szerint a legfontosabb az, hogy minél hamarabb csatlakozzanak rá az érintettek az ivóvízhálózatra.

– Jobb életkörülményeket szeretnénk biztosítani az alcsíkiaknak, ehhez pedig járható utakra van szükség. Ennek érdekében az egész úttest szerkezetét felújítjuk Alcsíkon,  az összes hidat újraépítjük, a sáncokat mélyítjük, ahol lehet befödjük, és a bekötő utak egy szakaszát is le fogjuk aszfaltozni. Így teljesen más, barátságosabb falukép lesz jövő nyártól, amikorra befejezzük ezt a munkálatot – nyilatkozta a lakossági egyeztetés alkalmával Borboly Csaba Alcsík jelenlegi legnagyobb beruházásával kapcsolatban. A tanácselnök arra kérte a lakosságot, bármi rendellenességet tapasztalnak a munkálatok során, jelezzék azt minél hamarabb személyesen felé vagy a polgármesteri hivatal felé, hogy időben és eredményesen közbe tudjanak lépni. Borboly felhívta a lakosság figyelmét, hogy a több mint tizenegy millió euró értékű uniós pályázatból másfél év alatt megvalósuló felújítás nehézségeket is fog okozni a helybélieknek, hisz útlezárásokra és más korlátozásokra is számíthatnak, amihez a lakosság megértését kérte. Szerinte az ilyen nagyméretű fejlesztések esetében nagyon fontos az érintett közösséggel való kommunikáció, hogy a lakosság sajátjának érezhesse a munkát, és segítse azt.

A fórumon részt vett Becze István megyei tanácsos is, aki szerint minden ereményért áldozatokat kell hozni, de mint mondta, megéri, hisz, ha elkészül a munkálat, legalább nyolc évig európai normáknak megfelelő úton járhatnak.

   
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774