Az elmúlt hét végén is helytálltak a hegyimentők

( Szavazat)23 megjelenítés
Munkában és eseményekben gazdag hétvégét tudhat maga mögött Hargita Megye Tanácsának Hegyimentő Közszolgálata. Tagjai szombaton a Szent Anna-tónál megrendezett triatlonversenyen vigyáztak a versenyzők biztonságára, ahol bőven akadt tennivalójuk, ugyanis több mint hat személyt kellett kimenteniük a verseny vízi szakaszán. A vízi szakaszt követő szaladás során is több versenyző tévesztett irányt, akiket ugyancsak a közszolgálat emberei kerestek és találtak meg. Munkájuknak köszönhetően valamennyi versenyző épségben érkezett a célhoz. 
 A hegyimentő közszolgálat udvarhelyi csapata a hétvégén a Vargyasi-szorosban teljesített szolgálatot, ahol több száz kiránduló biztonságára felügyelt. A gyergyói csapat a Vöröskereszt által szervezett továbbképző táborban tartott előadást a biztonságos hegyi turizmusról és a hegyi balesetek alanyainak helyszíni ellátásáról, valamint a sziklamászás alapjait is megismertette a Vöröskereszt munkatársaival. Ugyancsak a hegyimentők szervezésében, ezzel egy időben gyerekeknek szerveztek kirándulást a Gyilkos-tó környékére. A barlangi mentés mellett a mentőbúvárok kiképzését is elkezdte a közszolgálat, ezt a vízi balesetek növekvő száma teszi indokolttá.
A hegyimentők a múlt héten a kászoni Répát-hegységben keletkezett tűz oltásánál is helytálltak. A lángokkal folytatott küzdelemben a közszolgálat két csapata is részt vett, ahová Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnök utasítására két nyolckerekű Argo típusú járművet is magukkal vittek. A járművek segítségével olyan helyekre tudtak vizet és a tűz oltásához szükséges felszerelést, valamint személyeket szállítani, amelyek megközelítése másfajta járművek számára lehetetlen volt.
 
Csíkszereda, 2012. július 16.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774