Az együttgondolkodást tanulni kell

( Szavazat)34 megjelenítés
Gyergyóremetén tanácskoztak az RMDSZ székelyföldi politikusai
Az RMDSZ középtávú fejlesztéspolitikai elképzelései – Székelyföldi fejlesztések címmel tartottak tanácskozást április 8-án Gyergyóremetén az RMDSZ székelyföldi politikusai. Részt vett Kelemen Hunor szövetségi elnök, Tánczos Barna vidékfejlesztési és mezőgazdasági államtitkár, a székelyföldi megyei tanácsok képviselői, polgármesterek és RMDSZ-es parlamenti képviselők, Bende Sándor, a szövetség Gyergyói Területi Szervezetének elnöke, Hargita Megye Tanácsa részéről pedig Borboly Csaba megyeitanács-elnök és Petres Sándor alelnök.
 
– Ez a beszélgetés talán segíthet az RMDSZ azon céljának elérésében, hogy Székelyföld külön gazdasági fejlesztési régióként tudja magát meghatározni – mondta Laczkó-Albert Elemér, Gyergyóremete polgármestere.
Borboly Csaba előadásában az általa vezetett intézmény fejlesztési stratégiáit ismertette. Meggyőződését fejezte ki, hogy a fejlesztéseket arra kell alapozni, ami egyedivé tesz.
– Ahhoz, hogy fejlesztési stratégiáinkat társadalmasítani tudjuk, folyamatos párbeszédre van szükség a térség lakóival – hangsúlyozta a tanácselnök. – Az együttgondolkodást meg kell tanulnunk, a legjobb példa erre a remetei hulladéktározó ügye, mely nyolcadik helyszín volt a megyében. Igyekszünk magunkra vállalni azokat a feladatokat, amelyeket a kormány struktúrái nem képesek ellátni a gazdaságélénkítés területén, illetve szociális téren. A megyei tanács fő fejlesztési prioritásának a mezőgazdaságot és a turizmust tekinti, úgy gondoljuk, hogy minden más fejlesztésnek ezt a két ágazatot kell erősítenie.
A tanácskozás során Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke a szövetség fejlesztéspolitikai elképzeléseit ismertette, Tánczos Barna vidékfejlesztési és mezőgazdasági államtitkár pedig a vidékfejlesztés jövőjéről tartott előadást. Szabó Árpád, Maros Megye Tanácsának alelnöke és Demeter János, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke az általuk képviselt intézmény fejlesztési terveit ismertették.
Csíkszereda, 2011. április 8.
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774