Az egészségügyre fókuszál Hargita Megye Tanácsa

( Szavazat)38 megjelenítés
A Csíkszeredai Megyei Kórház és a Tölgyesi Pszichiátriai Kórház menedzselésének átvállalásáról hozott döntést Hargita Megye Tanácsa a június 24-kei soros ülésén. 
Az egészségügyet érintő témák élveztek prioritást a megyei tanács határozattervezetei között június 24-én. „Bár az egészségügy jelenleg nem a legjobban működő területek közé tartozik, éppen emiatt tartjuk fontosnak, hogy kiemelten foglalkozzunk ezzel a mindannyiunk számára fontos területtel, és felvállaljuk a problémák megoldását. A rendelkezésünkre álló eszközökkel, a lehetőségekhez mérten a legjobb megoldásokat szeretnénk megtalálni a hatáskörünkbe tartozó egészségügyi problémákra, és prioritásként kezeljük ezeket” – nyilatkozta az aktuális napirendi pontok egészségügyre vonatkozó határozatainak kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.
 
Az egészségügyi decentralizáció során átruházandó két egészségügyi intézmény átvételéről hozott döntést előtt Borboly Csaba megyeitanács-elnök a döntés fontosságát hangsúlyozta. Elmondta „fontos, hogy ma a kórházak átvételéről döntsünk, de nem szabad elhamarkodnunk, mivel ezután nem csak az egészségügyi intézményeknek helyet adó épületek állapotáért kell feleljünk, hanem az ellátás minőségéért, a működtetés fenntarthatóságáért kell kezeskednünk. A lakosság igényeihez kell igazodnunk mind a működtetés, mind a beruházások terén.”
A megyei döntési testület úgy ítélte meg, hogy június 24-én csak az átvételről dönt, mivel az egészségügyi intézmények vezető-tanácsának kinevezését illetően további egyeztetések szükségesek, ugyanis fontos hogy felelőséggel viszonyuljanak a megye lakosainak egészségi állapotához, és ne elhamarkodottan döntsenek, hanem a legmegfelelőbb szakembereket jelöljék a tisztségek betöltésére.
További az egészségügyhöz kapcsolódó határozatot hozott Hargita Megye Tanácsa a Hargita Megyei Vérátömlesztő Központ elavult és a vér tárolására nem alkalmas hűtőberendezések lecseréléséről és modern tároló-berendezések beszerzéséről.
A határozattervezetet előterjesztő Sófalvi László alelnök elmondta, hogy a vérközpontban jelen pillanatban élelmiszerek tárolására alkalmas berendezésekben tárolják a vért.
Hargita Megye Tanácsa határozatban vállalta, hogy a saját költségvetéséből vásárolja meg a berendezéseket és azokat ötéves időtartamra ingyenesen a vérközpont rendelkezésére bocsátja. Az elvi döntést közbeszerzési eljárás követi, amely során a legmegfelelőbb berendezés mellett döntenek.
A továbbiakban a megyei döntéshozó testület a tusnádfürdői Extreme Sport Klubbal való együttműködésről döntött, és 4.000 lejjel járul hozzá a Saint Lake Exterra Triathlon 2010 Bajnokság megszervezéséhez, valamint az Enduro Országos Bajnokságnak a gyergyószárhegyi pályán való megszervezésének 11.000 lejes támogatását fogadta el.   
 
Csíkszereda, 2010. június 24.  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774