Az állattartásra alapozhatnak a székely gazdák

( Szavazat)31 megjelenítés
„Tehénszépét” választottak a csíkdánfalvi állatkiállításon
A zuhogó eső sem szegte kedvüket az április 21-i, szombati dánfalvi Szent György-napi állatkiállításra és gazdanapra kilátogatóknak. A Csíkdánfalvi Szarvasmarha-tenyésztők Egyesülete és Csíkdánfalva Község Polgármesteri Hivatala által szervezett rendezvény helyszínéül a falu felső határában található Kubikgödört választották. Az esemény főtámogatója Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesülete és a helyi közbirtokosság volt. A sajtkészítést, szarvasmarha-kiállítást, valamint juh-, sertés- és pásztorkutyák szemléjét is magában foglaló rendezvényre Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is ellátogatott.
 
– A megyei tanács támogatja a gazdákat az állatartásban, hiszen régen is ez tette életképessé a térséget, ezért ezt a tradíciót meg kell őrizni – hangsúlyozta beszédében.
A megyei tanács munkatársai a gazdáknak bemutattak egy vetőmagtisztító gépet, amelyre az intézmény vidékfejlesztési egyesületénél lehet pályázni hamarosan. A kilencezer lej értékű berendezés megvásárlásának támogatására egy hónapon belül kiírják a pályázatot, hangzott el.
A rendezvényen öt kategóriában díjzták a felcsíki gazdák kiállított szarvasmarháit: a többször ellett tehenek közül a jenőfalvi Bartalis Attila szimentálija nyert, az egyszer ellett tehenek közül a dánfalvi Fülöp Zoltán tehene, a vemhes üszők kategóriájában a karcfalvi Antal Vidoré, az egy évnél idősebb és az egy évnél fiatalabb növendék üszők kategóriájában pedig a dánfalvi Antal László állatai nyertek. A felsoroltak közül a háromtagú zsűri a Miss – vagy ahogy a helyszínen emlegették: „Tehénszépe” – díjat Bartalis Attila tehenének ítélte.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774